Barbara Lorsheyd in definitieve selectie OranjeLeeuwinnen

Bondscoach Mark Parsons heeft zijn definitieve selectie voor WEURO 2022, waarvoor op 6 juli de aftrap is in Engeland, bekend gemaakt. ADO Den Haag-keepster Barbara Lorsheyd (foto) maakt, met nog zeven speelsters, voor het eerst deel uit van de definitieve selectie van een groot eindtoernooi. Lorsheyd vloog destijds wel mee naar Japan (als keepster op de standby-lijst), maar moest voor de start van het WK terugkeren.

Datzelfde geldt voor keepster Daphne van Domselaar en de speelsters Esmee Brugts, Kerstin Casparij, Cailtin Dijkstra, Damaris Egurrola, Romée Leuchter en Marisa Olislagers.

Coach Mark Parsons tegen OnsOranje: ,,We hebben de afgelopen periode hard gewerkt om het beste team samen te stellen met een ongelofelijk belangrijke zomer op komst. Niet alleen voor ons, maar voor het vrouwenvoetbal in het algemeen. We waren de afgelopen maanden onder de indruk van het talent en de toenemende kwaliteit van speelsters in binnen- en buitenland, waarvan velen aan het einde van het seizoen indrukwekkende trofeeën de lucht in hebben getild.”

Oefeninterland

Voordat de Oranjeleeuwinnen starten aan het EK staat er eerst nog een WK kwalificatiewedstrijd op het programma. Op 24 juni speelt de selectie van Parsons een oefeninterland tegen Engeland. 28 juni komen de Oranjeleeuwinnen voor de WK-kwalificatie in actie tegen Belarus.

In voorbereiding op het EK speelt het Nederlands Elftal ook op 2 juli een oefeninterland tegen Finland. Vervolgens vertrekken de Oranjeleeuwinnen naar Engeland, waar op 9 juli de eerste wedstrijd wordt gespeeld.

Programma EK groepsfase
9 juli – 21.00 uur Nederland – Zweden
13 juli – 21.00 uur Nederland – Portugal
17 juli – 18.00 uur Zwitserland – Nederland

Rentree

Daniëlle van de Donk maakt haar rentree bij de OranjeLeeuwinnen na een afwezigheid van negen maanden. Parsons: ,,De terugkeer van Daniëlle is heel mooi nieuws voor ons allemaal. Zij is zowel binnen als ook buiten het veld een waardevolle kracht voor het team en ik ben onder de indruk van de manier waarop zij in aanloop naar het EK maandenlang keihard, succesvol, aan haar herstel gewerkt heeft.”

In de definitieve selectie zitten nog enkele speelsters die ooit het shirt droegen van de ADO Den Haag Vrouwen: Marisa Olislagers (FC Twente), Victoria Pelova (Ajax), Lineth Beerensteyn (Bayern München) en Renate Jansen (FC Twente).

Standby

Naast de 23 geselecteerde speelsters trainen een extra keepster en zeven speelsters in de beginfase van het trainingskamp mee met de selectie. Jill Baijings (SGS Essen), Kayleigh van Dooren (FC Twente), Kika van Es (FC Twente), Chasity Grant (AFC Ajax, voorheen ook ADO Den Haag Vrouwen), Fenna Kalma (FC Twente), Shanice van de Sanden (Wolfsburg VfL), Katja Snoeijs (Girondins de Bordeau) en Jacintha Weimar (Feyenoord) zijn als standby toegevoegd. Als een speelster uit de huidige selectie geblesseerd raakt of ziek wordt, dan mag die tot de avond voorafgaand aan de eerste wedstrijd op het EK worden vervangen door een speelster van de standby lijst.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder