Oud-ADO Den Haag-speler Maurice Verberne hoofdtrainer MVV

Het evenals ADO Den Haag in de Keuken Kampioen Divisie uitkomende MVV uit Maastricht heeft Maurice Verberne (foto) gecontracteerd als nieuwe hoofdtrainer. Hij was – na het vertrek van Klaas Wels – al sinds april interim-hoofdtrainer van MVV. Tot die tijd fungeerde Verberne als assistent-trainer bij de Maastrichtse ploeg.

Maurice Verberne (51), die in de periode van 2001 tot medio 2004 onder contract stond bij ADO Den Haag, tekende een contract voor de duur van één seizoen, plus nog een optie voor een tweede.

Bekend

MVV is natuurlijk voor Verberne geen onbekende club. Hij was er van 2003 tot 2005 actief als speler, in 2010 was hij er assistent- én jeugdtrainer. Van 2013 tot 2018 werkte Verberne als assistent-trainer bij FC Eindhoven om vervolgens bij NAC Breda eveneens als assistent aan de slag te gaan. In het seizoen 2019-2020 heeft hij als assistent-trainer bij Roda JC gefunctioneerd en stond hij – na het ontslag van trainer Jean Paul de Jong – vijf wedstrijden als hoofdtrainer voor de groep.

In de zomer van 2021 ging de in Helmond woonachtige Brabander bij MVV aan de slag, opnieuw als assistent. Na het vertrek van Klaas Wels kwam Verberne als interim-hoofdtrainer aan het roer te staan van de Sterrendragers.

Snaar

Ook bij MVV is men content met de aanstelling als hoofdtrainer van Verberne. Technisch manager Ronny van Geneugden daarover op de clubsite: ,,Verberne past goed in de visie van MVV als ontwikkelclub. Daarbij heeft hij in zijn periode als interim-trainer precies de juiste snaar bij de spelers weten te raken. Niet voor niks wist hij in zijn zes wedstrijden als hoofdcoach aan het einde van het seizoen drie keer te winnen, tweemaal gelijk te spelen en slechts één keer te verliezen. Wij hebben veel vertrouwen in Verberne.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder