PSV-coach Schmidt: ,,Gewoon goed gespeeld, alleen het resultaat valt tegen”

PSV loste in totaal 35 schoten, waarvan vijftien op het doel van ADO. Doelman Martin Fraisl van ADO ranselde liefst twaalf van die pogingen uit zijn doel. ,,Het is jammer dat de spelers geen beloning kregen voor hun goede spel”, stelde PSV-trainer Roger Schmidt na afloop vast.

Ontevreden was de PSV-trainer niet in zijn commentaar voor de camera van ESPN: ,,Wat kan ik zeggen? Als ik puur naar de wedstrijd kijk en niet naar de uitslag dan was het een topwedstrijd van ons. We creëerden veel kansen en speelden goed. We waren scherp in het drukzetten en hadden de restverdediging goed op orde. Alles zag er goed uit, desondanks spelen we gelijk. Wat er fout ging? Dat lijkt me duidelijk, we misten te veel kansen. We hadden veel vaker moeten scoren. Dat is één reden. De andere is dat we twee goals tegen krijgen. We maakten te simpele fouten. Het hoort bij voetbal, soms zijn zaken onverklaarbaar.”

Beloning

,,Het is dan ook jammer dat de spelers geen beloning kregen voor hun goede spel”, ging Schmidt verder. ,,Vanaf het begin zaten we er kort op. De tegenstander speelde defensief en georganiseerd, toch creëerden we veel kansen. We hadden hier op momenten moeten profiteren. Deze uitslag doet de wedstrijd geen recht aan, dat is jammer.”

PSV mag het komende donderdag weer laten zien in Europees verband. Dan spelen de Eindhovenaren in de Europa League tegen Olympiakos.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder