Rechter stelt Ajax in gelijk in zaak tegen toenmalig burgemeester Krikke

Ajax heeft de rechtszaak, die het eerder aanspande tegen de burgemeester van Den Haag, destijds Pauline Krikke, gewonnen. De Amsterdamse club laat dat dinsdag weten via haar website.

Ajax stapte naar de rechter – inmiddels twee jaar terug – omdat de toenmalige Haagse burgemeester Pauline Krikke had bepaald, dat er geen uitsupporters aanwezig mochten zijn bij het duel tussen ADO Den Haag en Ajax op 24 januari 2019.

Procesbelang

De rechter heeft inmiddels Ajax in het gelijk gesteld en het bezwaar ontvankelijk verklaard. In een verklaring wordt gemeld: ‘Weliswaar is deze wedstrijd al lang gespeeld, toch vindt de rechter dat Ajax wel degelijk een procesbelang heeft en wordt het bezwaar ontvankelijk verklaard. Dit vonnis bevestigt dat het een besluit van de burgemeester is en niet van de thuisspelende club of uitsupporters worden toegelaten.’

Dit seizoen is het duel al gespeeld in Den Haag (foto). Ajax is al veel langer bezig om ook haar supporters toegelaten te krijgen bij de wedstrijden van de club in Den Haag. De gemeente Den Haag heeft zes weken de tijd om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder