ADO Den Haag kan maar 2,5 jaar door met nieuwe stadion- en shirtsponsor

|

Onlangs presenteerde ADO Den Haag vol trots een nieuwe shirt- en stadionsponsor. De club kan 2,5 jaar door met beide sponsoren, maar moet per 1 januari 2025 op zoek naar nieuwe. Dat besluit maakte Franc Weerwind, minister voor Rechtsbescherming, vrijdag bekend.

Vanaf die datum is het namelijk niet meer mogelijk dat sportclubs gesponsord worden door gokbedrijven. Ook alle reclame-uitingen in stadions van gokbedrijven moeten dan zijn verwijderd.

En juist ADO Den Haag is met Hommerson Casino’s juist een deal voor shirtreclame aangegaan en draagt het stadion binnenkort de naam Bingoal. Het contract dat ADO Den Haag met beide bedrijven sloot, behelst een periode van drie jaar, maar die overeenkomst moest dus op een eerder tijdstip worden beëindigd. De minister heeft aangegeven een periode van 2,5 jaar redelijk te vinden om clubs de gelegenheid te geven uit te kijken naar nieuwe sponsoren.

Rolmodellen

Inmiddels is het werken met bekende Nederlanders (rolmodellen) in reclamespots voor online gokken al aan banden gelegd. Vorig jaar oktober werd het online gokken in Nederland toegestaan en sindsdien wordt ruim gebruik gemaakt van alle reclamemogelijkheden. Dat zou verslaving onder jongeren aanwakkeren. Veel kritiek kwam er inmiddels vanuit de Tweede Kamer, met als gevolg de door minister Weerwind genomen maatregelen.

© Haaglanden Voetbal  

Lees verder