ADO Den Haag nipt baas over Jong PSV in besloten oefenduel

||

Na de ruime 0-13 winst zaterdag bij en tegen Laakkwartier was ADO Den Haag in haar tweede (besloten) oefenpartij op het veld van vv Noordwijk nipt de sterk voor Jong PSV: 2-1.

Foto’s: ADO Den Haag Media

Na de start op het eigen trainingscomplex vertrok de selectie van trainer Dirk Kuijt gisteren later op de dag naar Noordwijk voor een trainingskamp, waar de ploeg verblijft in Huis ter Duin.

In de aanvangsfase waren beide teams aan elkaar gewaagd. Mogelijkheden waren er in het begin voor Max de Waal (ADO Den Haag) en Matthijs Tielemans (Jong PSV) maar treffers vielen er vooralsnog niet. ADO Den Haag kreeg dé kans de score te openen, maar een inzet van Thomas Verheydt werd door Mees Kreekels vlak voor de doellijn weggehaald.

Vanwege de warmte werd er een drinkpauze ingelaste en na die onderbreking pakte ADO Den Haag het initiatief. De Brabanders werden onder druk gezet. Na een overtreding op Verheydt, mocht de ploeg van Kuijt een vrije trap nemen op zo’n twintig meter van het Eindhovense doel. Max de Waal dwong doelman Niek Schiks tot een uiterste redding, maar in de rebound was Thomas Verheydt wel succesvol: 1-0. Even later kreeg Xander Severina nog een kans maar stuitte op de doelman. In de slotfase van de eerste helft mocht ook doelman Hugo Wentges nog in actie komen op een (te slap) schot van Dante Sealy.

Ook na rust eenzelfde spelbeeld. Jong PSV begon met vijf wissels, ADO Den Haag ging na rust voorlopig door met dezelfde spelers als voor de pauze. Jordy Wehrman maakte zijn debuut na zo’n tien minuten en viel in voor Gregor Breinburg. Na een uur spelen was het de beurt aan Dirk Kuijt om te wisselen en hij bracht tien nieuwe spelers in het veld. Invaller Sacha Komljenovic scoorde bijna de 2-0, maar vond het zijnet en na een fraaie actie van Rafel Struick stuitte Nick Broekhuizen met zijn schot op de Jong PSV-doelman, die de bal tot hoekschop verwerkte. Uit die hoekschop kopte Finn van Breemen de 2-0 binnen. In blessuretijd wist Jong PSV toch nog de eer te redden via Iggy Houben: 2-1.