Shaquille Pinas ontvangt uitnodiging voor selectie van Suriname

Shaquille Pinas (foto) staat voor zijn debuut voor de nationale ploeg van Suriname. De 22-jarige verdediger heeft een uitnodiging gekregen van bondscoach Dean Gorré en heeft deze geaccepteerd, waardoor hij in maart voor de eerste keer in actie kan komen voor het Surinaamse elftal.

Het is een mooie stap in de carrière van Pinas, die eerder zes jeugdinterlands voor Oranje speelde. De verdediger staat inmiddels op 69 officiële wedstrijden voor ADO Den Haag, de club waar hij ook al in de jeugd speelde. Omdat het sinds 2020 mogelijk is om een Surinaams sportpaspoort te krijgen, is een debuut voor Suriname mogelijk geworden voor Pinas. Ook voormalig ADO Den Haag-speler Ramon Leeuwin heeft voor het eerst een uitnodiging ontvangen

Eerder stonden de namen van Miquel Nelom, Mitchell Donald, Diego Biseswar, Ryan Donk, Kelvin Leerdam en Florian Jozefzoon al op de rol voor het nationale team van Suriname.

WK-kwalificatieduels

Suriname speelt in maart twee WK-kwalificatiewedstrijden, tegen de Kaaimaneilanden (woensdag 24 maart) en Aruba (zaterdag 27 maart). Komende zomer is de eerste deelname van Suriname aan de Gold Cup.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: ADO Den Haag)

Lees verder