Boy Kemper: ,, We hebben onze supporters niet kunnen geven wat ze verdienen’’

|

Een openingswedstrijd voor ADO Den Haag in Almelo tegen het plaatselijke sc Heracles is niet de meest ideale combinatie. Dat geldt ook voor de Haagse aanvoerder, Boy Kemper (foto).

Tekst: Glenn Duijzer

Op 13 september 2020 maakte de verdediger zijn debuut voor ADO Den Haag in Almelo. Hij ontving toen al na achttien minuten een gele kaart van arbiter Van der Eijk. Na rust kreeg Kemper een gele kaart door wederom een overtreding op Van der Water en mocht hij vroegtijdig gaan douchen. ADO Den Haag verloor die wedstrijd met 2-0.

Afgelopen vrijdag stond dezelfde wedstrijd op het programma en ADO Den Haag reisde met het nodige vertrouwen naar het oosten. Nu was Kemper de Haagse aanvoerder, maar werd de wedstrijd wederom verloren. Ditmaal was de thuisploeg met 4-0 te sterk. Na afloop sprak Haaglanden Voetbal met Boy Kemper.

Twee jaar geleden werd er met 2-0 verloren en ontving je de rode kaart. Dit seizoen werd het 4-0. Welke nederlaag is het ergste?

,,Deze nederlaag is erger dan die van twee jaar geleden. Kijk die rode kaart was destijds gewoon rot, maar nu was het 4-0. Dat is gewoon verschrikkelijk.’’

Je had het er net over, dat de voorbereiding ideaal was. Maar het waren slechts vijf wedstrijden, waarvan er ook nog eens drie zonder publiek werden gespeeld?

,,Nee, vijf wedstrijden is misschien niet ideaal, maar we hebben wel goed getraind. We waren fit en we stonden er goed voor. Wat is een ideale voorbereiding, dat vind ik lastig in te schatten. We hebben in ieder geval goed getraind. We waren er echt klaar voor. Tegen RWDM speelden we echt goed en houden we de nul. Ik wil het niet als excuus gebruiken, maar dit kunstgras is echt wel wat anders dan normaal kunstgras. Ik ben echt benieuwd hoe de wedstrijd bij ons in het stadion gaat verlopen.’’

Je noemt de wedstrijd tegen RWDM. Er is een overeenkomst in beide wedstrijden en dat is de openingstreffer binnen de eerste vijf minuten. Hoe belangrijk is de eerste treffer binnen vijf minuten?

,,Die is zeker belangrijk. Heracles speelt thuis en hebben het publiek erachter staan. Als wij binnen drie minuten de 0-1 scoren, krijgen we ook vertrouwen. Maar wij moeten het nooit zover laten komen dat ze ook nog eens de 2 en 3-0 kunnen maken. We moeten na de 1-0 bij elkaar en vooral rustig blijven. Dan vallen die andere treffers nooit.’’

Dan krijg je toch nog een tweetal kansen, die er niet ingaan. En bij de eerstvolgende tegenaanval scoren ze de 4-0 vlak voor rust.

,,Dat is ook een groot verschil om de rust in te gaan. Of het nu 3-1 of 4-0 staat.’’

Het was een wedstrijd van afspraken niet nakomen en verkeerde keuzes maken. Het waren er zoveel, dat je misschien kunt zeggen ‘dit waren ze allemaal voor het hele seizoen’.

,,Dat is wel te hopen. Maar we weten ook hoe het wel moet. Dat hebben we na rust laten zien. Het was nog niet fantastisch, maar we moeten laten zien dat we ook goed kunnen voetballen. Als wij onze afspraken niet nakomen, wordt het heel lastig. Het was ook de eerste wedstrijd waarin we voor veel publiek speelden. Er was weer een beetje wedstrijdspanning. De competitie gaat weer beginnen, dat is toch even wat anders dan een vriendschappelijke wedstrijd. Ik hoop dat we alles nu in deze wedstrijd hebben gehad.’’

Voor veel publiek spelen, daar ben je de volgende wedstrijd weer vanaf. Tegen FC Den Bosch mag er geen publiek komen.

,,Dat is toch verschrikkelijk dat we thuis zonder publiek spelen. Er waren in Almelo 500 supporters en we hebben het daar vooraf over gehad. Die supporters moet je ook belonen dat ze naar de andere kant van het land komen om ons aan te moedigen. Ik heb ze de gehele wedstrijd gehoord, dat is toch fantastisch. Dat we ze tegen FC Den Bosch moeten missen is verschrikkelijk. We hebben ze ook teleurgesteld en dat doet bij ons ook pijn. We hebben onze supporters niet kunnen geven wat ze verdienen.’’

© Haaglanden Voetbal

Lees verder