Cars Jeans Stadion voldoet definitief aan veiligheidseisen

Aanvullend onderzoek naar de constructie van het Cars Jeans Stadion heeft bevestigd dat de thuishaven van ADO Den Haag ook bij windkracht hoger dan 8 voldoet aan de veiligheidseisen. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten dat de stadionring en het veld niet langer preventief hoeven worden gesloten bij dergelijke weersomstandigheden of -verwachtingen.

Hoewel er geen aanwijzingen of concrete twijfels waren dat de constructie van het Cars Jeans Stadion niet voldeed, besloot het college op basis van een extra inspectie van een extern bureau dat er aanvullend onderzoek verricht moest worden om definitief te kunnen garanderen dat de veiligheid ook bij een windkracht hoger dan 8 gewaarborgd zou zijn. Het nader onderzoek is inmiddels afgerond en heeft deze veiligheidsgarantie gegeven.

Voorzorgsmaatregel

Daarmee vervalt de beperkende voorzorgsmaatregel die gold sinds december, met betrekking tot het mogelijk preventief sluiten van de stadionring en het veld. Gelukkig heeft dit door gunstige weersomstandigheden in de afgelopen maanden geen consequenties gehad voor het gebruik van het Cars Jeans Stadion.

Bron: ADO Den Haag

 

Lees verder