Nikki IJzerman (ADO DH Vrouwen): ,,Belangrijke stap zetten richting play-offs”

Dankzij de gelijkmaker in blessuretijd tegen SC Heerenveen is ADO Den Haag Vrouwen nog altijd dicht bij de belangrijke vierde plaats in de Eredivisie. Vanavond kan dat doel al veiliggesteld worden met een overwinning op vv Alkmaar.

Tekst: Ivo Schimmel

Beide ploegen stonden negen keer eerder tegenover elkaar in de competitie. Vijf keer zegevierden de groengelen, tweemaal de opponent. De overige twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Eerder dit seizoen eindigde de onderlinge confrontatie in Den Haag in de slotfase in 2-2. Shanique Dessing en Gwyneth Hendriks scoorden namens de thuisploeg.

Zekerheid

In de vorige speelronde boekte vv Alkmaar op bezoek bij Excelsior Rotterdam (0-3) de eerste zege van dit seizoen in de Eredivisie. Daardoor verliet het elftal de laatste plaats en heeft het nu zes punten uit elf wedstrijden. ADO Den Haag Vrouwen speelde driemaal op rij gelijk en is de nummer vier met zestien punten. Als de ploeg van trainer Sjaak Polak vanavond wint en sc Heerenveen onderuitgaat tegen FC Twente, is deelname aan de kampioensgroep al een zekerheid.

Belonen

,,Afgelopen dinsdag hebben we tegen sc Heerenveen een belangrijk punt gepakt in de strijd om de vierde plek en dat geeft vertrouwen voor de laatste speelrondes,” kijkt Nikki IJzerman (foto) vooruit naar het slot van de reguliere competitie. ,,We hebben zeker geen makkelijk programma, maar we hebben laten zien dat we ook tegen topploegen punten kunnen pakken. Het zou mooi zijn als we onszelf kunnen belonen met een plek in de kampioensgroep.”

Concurrentie

Na vorig seizoen kwam de twintigjarige middenveldster over van Excelsior Barendrecht. Ze speelde tweemaal de volle negentig minuten en maakte in een aantal andere wedstrijden eveneens haar minuten. ,,Op dit niveau is de concurrentie groter en wordt er meer van je verwacht. Ik heb het heel erg naar mijn zin in Den Haag en voel dat ik als speelster beter word. Het is aan mij om dit in de minuten die ik krijg te laten zien en nog meer voor het team te betekenen.” En hoe kijkt ze naar de belangrijke wedstrijd van vanavond tegen vv Alkmaar? ,,Zij hebben vorige week natuurlijk de eerste competitieoverwinning behaald en zullen erop gebrand zijn hier een goed vervolg aan te geven. Maar als wij ons spel en onze mentaliteit van de afgelopen weken laten zien, kunnen we een mooi resultaat behalen en een belangrijke stap zetten richting de play-offs.”

Het duel op het complex van AFC’34 in Alkmaar vangt aan om 19.30 uur.

Bron: ADO Den Haag Vrouwen

Lees verder