Gaat Anthony Rothengatter ADO Den Haag verlossen van Chinese aandeelhouder?

Zijn naam is Anthony Rothengatter, sinds 2015 directeur bij Cosinus Group Capital Partners, een investeringsmaatschappij, gevestigd in het Zwitserse Zürich. Wordt hij de nieuwe eigenaar van ADO Den Haag? Gesprekken met een Amerikaans bedrijf liepen eerder stuk.

Rothengatter is afkomstig uit Den Haag en was in zijn jeugdjaren al een supporter van de Haagse club en was dan ook regelmatig aanwezig, toen nog in het Zuiderpark Stadion. Nu is hij naar verluidt in gesprek met United Vansen, de huidige grootaandeelhouder van ADO Den Haag. De Chinezen zouden van ADO Den Haag af willen en andersom geldt hetzelfde. De huidige eigenaar neemt het nakomen van de betalingsbeloftes niet al te serieus.

Miljoenen

ADO Den Haag zit niet alleen sportief in zwaar weer (de Keuken Kampioen Divisie komt steeds dichterbij), maar ook bestuurlijk loopt het niet naar wens, gelet op de troubles met de grootaandeelhouder. UVS kocht de aandelen van ADO Den Haag in 2014 van Mark van der Kallen en moest toen zo’n negen miljoen euro neertellen. Het Chinese bedrijf heeft naar verluidt inmiddels zo’n 25 miljoen in de club gestoken.

Betrokkenheid

Rothengatter heeft met zijn Cosinus Group een goede naam opgebouwd bij het opbouwen van bedrijven. Daarbij zou zijn betrokkenheid bij ADO Den Haag ook een positieve rol kunnen spelen. Van de zijde van ADO Den Haag houdt men tot op heden – logisch – de kiezen stijf op elkaar. Dat er achter de schermen hard wordt gewerkt en druk overleg gaande is, is geen geheim. Mogelijk kan de club komende week op dat gebied met wat positiever nieuws naar buiten komen. Overigens zal ook de KNVB, mocht er een akkoord komen, één en ander ook nog goed moeten keuren.

Directeur Mohammed Hamdi sprak voor de camera van ESPN over ‘uitdagingen en niet over problemen.” De tijd zal het leren.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder