‘United Vansen in gesprek met Amerikaanse kandidaat voor overname’

De Chinese grootaandeelhouder van ADO Den Haag, United Vansen, zou volgens Chris Woerts (foto) in gesprek zijn met de Amerikaanse Otium Group, zo liet hij weten tijdens een uitzending van Veronica Inside.

Voor United Vansen betekent het Amerikaanse bedrijf een nieuwe kandidaat. De eerdere gesprekken met het Zwitserse bedrijf Cosinus Group Capital Partners zouden vooralsnog geen resultaat hebben opgeleverd.

VI meldt dat United Vansen een bedrag van ruim vier miljoen euro wil ontvangen bij een overname. Dat zorgt voor een flink verlies voor de Chinezen, die inmiddels al ongeveer twintig miljoen euro in ADO Den Haag gepompt zouden hebben. United Vansen hoopt dat er meer partijen interesse gaan tonen, om op die manier de prijs omhoog te krijgen.

De Amerikaanse Otium Group is in 2015 opgericht door James Caporusso en Ian Joyce. Het bedrijf is onder meer als partner van Ajax betrokken bij de activiteiten van de Amsterdamse club in Amerika. ADO Den Haag zelf zou verder buiten deze gesprekken staan. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Omroep Rijnmond/VoetbalRotterdam)

Lees verder