Dean Gorré kan ook tegen Aruba met ‘buitenlandse’ profs aantreden

De spelers die in Europa als prof voetballen en voor het Surinaamse elftal mogen uitkomen, arriveerden maandagavond na een vlucht vanaf Amsterdam in Paramaribo. Coach Dean Gorré weet nu dat hij zijn spelers niet alleen vanavond tegen de Kaaimaneilanden, maar ook zaterdag tegen Aruba mag opstellen.

Er was onzekerheid ontstaan over dat tweede duel, dat zaterdag in de Verenigde Staten wordt gespeeld omdat op Aruba geen enkel stadion voldoet aan de eisen van de FIFA. Maar in de VS worden op dit moment vanwege coronamaatregelen geen personen binnengelaten die de afgelopen veertien dagen in een Schengenland zijn geweest.

Koortsachtig

Gorré en zijn staf hebben de afgelopen dagen koortsachtig gewerkt om toch voor elkaar te krijgen, dat hij de spelers die in Europa – en vooral dan in Nederland – actief zijn, zaterdag te mogen opstellen tegen Aruba, dat als coach langs de lijn heeft Stanley Menzo. Het is Gorré en de Surinaamse Voetbal Bond gelukt om een uitzondering voor zijn spelers te regelen. ,,De jongens hebben op de Amerikaanse ambassade in Suriname hun vrijstellingen voor topsporters kunnen afhalen. Ik ben echt heel blij”, aldus Gorré.

Namen

Dankzij het sportpaspoort zijn onder meer geselecteerd Ryan Donk (Galatasaray), Damil Dankerlui (FC Groningen) en Diego Biseswar (Apollon Limassol), maar ook Ramon Leeuwin (AZ), Tjaronn Chery (Maccabi Haifa), Miquel Nelom (Willem II), Warner Hahn (Anderlecht),Shaquille Pinas (foto) (ADO Den Haag), Mitchell Donald (Erzurumspor) en Florian Jozefzoon (Rotherham United). Ryan Koolwijk (Almere City) is eveneens beschikbaar voor Suriname, maar is vanwege een coronabesmetting achtergebleven in Nederland en Sheraldo Becker (Union Berlin) herstelt van een blessure.

Vanavond treedt de ploeg van Suriname om 23.00 uur (Nederlandse tijd) aan voor het eerste duel in Paramaribo tegen de Kaaimaneilanden. Zaterdag dus de uitwedstrijd tegen Aruba in de VS.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder