Jaimy Ravensbergen (ADO Vrouwen): ,,Blij bijdrage te leveren aan het team”

In het paasweekeinde wordt de tweede editie van de Eredivisie Cup afgesloten. Op Goede Vrijdag speelt ADO Den Haag in de laatste ronde op niveau D tegen Excelsior Rotterdam. Vorig seizoen stonden beide ploegen al tegenover elkaar in de tweede ronde van de Eredivisie Cup.

Tekst: Ivo Schimmel

Uit won ADO Den Haag Vrouwen met 1-2, de thuiswedstrijd eindigde in 2-2. Chasity Grant (2), Jaimy Ravensbergen en Shanique Dessing verzorgden de Haagse doelpunten in het tweeluik.

Als hekkensluiter van de Eredivisie begon Excelsior Rotterdam op niveau A in de tweede editie van de Eredivisie Cup. Na nederlagen tegen PSV, FC Twente, SC Heerenveen en vv Alkmaar staat de club momenteel voor de tweede ronde op rij op het laagste niveau, eveneens het eindstation vorig jaar. Het elftal uit Rotterdam heeft na vier duels bovendien een opmerkelijk doelsaldo van acht doelpunten voor en 22 tegen. Marthe van Erk, die ooit twaalfmaal doel trof in het groengele shirt, is de topscorer van de ploeg met drie treffers.

Topscorer

ADO Den Haag Vrouwen jojoot dit seizoen tussen niveaus D en C. Een overwinning op sc Heerenveen werd gevolgd door een nederlaag bij PEC Zwolle. Vervolgens versloeg de Residentieclub vv Alkmaar, om een ronde later na een 0-2 voorsprong helaas opnieuw onderuit te gaan bij PEC Zwolle. De ploeg van Sjaak Polak scoorde dit Eredivise Cup-seizoen zeven keer en incasseerde evenveel doelpunten. Jaimy Ravensbergen en Jannette van Belen zijn momenteel de topscorer met twee treffers.

Zelfvertrouwen

Dit seizoen kent de Eredivisie Cup een andere opzet dan de laddercompetitie met uitdagers van de eerste editie. Op elk niveau staat er per speelronde een wedstrijd op het programma, waarvan de winnaar promoveert en de verliezer een niveau daalt. ,,Leuk dat we extra wedstrijden spelen, al had ik graag een andere indeling gezien,” zegt Jaimy Ravensbergen (foto) daarover. ,,Het zou leuker zijn als je tegen meerdere verschillende ploegen speelt, bijvoorbeeld iedere ploeg één keer.”

Niet alleen in de Eredivisie Cup, maar ook in de competitie is de 20-jarige aanvalster de Haagse topscorer met zes doelpunten. ,,Ik ben blij met de doelpunten die ik heb gemaakt tot zover. Dit geeft mij zelfvertrouwen. Daarnaast ben ik blij dat ik een bijdrage kan leveren aan het team. En ik hoop dat ik deze lijn zo kan voortzetten en nog meer mooie doelpunten kan maken voor ADO Den Haag Vrouwen!”

Strijd

Te beginnen vrijdag, als het tweede seizoen van de Eredivisie Cup in het eigen stadion wordt afgesloten tegen Excelsior Rotterdam. ,,Thuiswedstrijden vind ik altijd fijner. Lekker spelen op het mooie grasveld in het Cars Jeans Stadion. Ik verwacht een leuke wedstrijd, met veel strijd. Het is altijd een lastige pot tegen Excelsior Rotterdam, want daar spelen veel meiden met een verleden in Den Haag. Wel weer leuk om die meiden terug te zien! We gaan deze wedstrijd goed afsluiten met een overwinning, zodat we met een goed gevoel de play-offs en halve finale van de KNVB Beker ingaan!”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior wordt vrijdag (2 april) gespeeld in het Cars Jeans Stadion en vangt aan om 19.30 uur.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder