Ruud Brood: ,,Als je geen geloof hebt, ben je bij voorbaat al gezien”

,,Het is een grote achterstand – zo realistisch moet je zijn – maar dat wil niet direct zeggen dat het al gespeeld is. Er zijn gekkere dingen gebeurd”, laat trainer Ruud Brood (foto) weten op de site van ADO Den Haag in de aanloop naar het thuisduel zondag tegen FC Utrecht (aanvang 14.30 uur).

ADO Den Haag heeft het af laten weten in een serie duels voor de interlandbreak. Daarin hadden meer punten binnengehaald moeten worden. ,,We hebben te veel persoonlijke fouten gemaakt en de kansen niet goed benut. Het is ook best moeilijk voor het team dat het geluk niet aan onze zijde is”, al wil Brood dat niet als excuus laten gelden. ,,We moeten sterker staan als team, er alles aan blijven doen en erin blijven geloven. Want als je geen geloof hebt, dan ben je bij voorbaat al gezien. We geven niet op.”

Blessures

Brood heeft dit seizoen wel vaak te maken met spelers die door blessures of onvoldoende fitheid niet inzetbaar zijn. Dat geldt ook voor het duel tegen FC Utrecht. Daryl Janmaat, Gianni Zuiverloon en Peet Bijen zitten nog steeds niet beschikbaar. Daarnaast is Jamal Amofa niet inzetbaar en is Dario Del Fabro een twijfelgeval. De spoeling rechts in het centrum van de defensie is daardoor dun. Mogelijk dat een speler uit de Onder 21-selectie zijn opwachting gaat maken. ,,Ook dit is geen excuus, maar speelt uiteraard wel mee. Natuurlijk wil je iedereen aan boord hebben, zodat je vastigheid en een brede bezetting hebt. Daar doen we ook ons stinkende best voor. Dan is het, zeker in deze fase, vervelend als er veel fysieke problemen zijn.”

FC Utrecht

Over het duel tegen FC Utrecht van zondag zegt Brood: ,,Het is een sterk team, met veel dynamiek en individuele kwaliteiten. We zien kansen, maar zullen fit en fris moeten zijn. We gaan van onze eigen kracht uit, met uiteraard wel een oogje op de tegenstander. Het is een mooie uitdaging. We willen écht heel graag winnen”, aldus Brood. “Die 1-1 in Utrecht? Ja, dat was een prima wedstrijd. Een mooi voorbeeld voor zondag.”

(Bron: ADO Den Haag)

Lees verder