Principe-akkoord overname van ADO Den Haag van Chinese grootaandeelhouder

United Vansen, de grootaandeelhouder van ADO Den Haag, heeft een mondeling akkoord bereikt met het Amerikaanse Otium Group/Neltex Sports, liet Chris Woerts maandagavond weten in het programma Voetbal Inside.

Volgens Omroep West moeten de handtekeningen nog gezet worden. Otium Group zou een bedrag van zeven miljoen euro overhebben voor de Haagse club. De Amerikanen zouden vijf miljoen euro neerleggen voor de club zelf en daarnaast nog twee miljoen euro betalen zodat ADO het lopend seizoen kan afmaken. De garantstelling die United Vansen aan het begin van dit seizoen afgaf voor de Haagse club, is namelijk nog altijd niet betaald.

Kort geding

Donderdag dient bij de rechtbank een kort geding, dat door ADO Den Haag is aangespannen tegen United Vansen over de betaling van die twee miljoen euro, nodig voor de Haagse club om het seizoen af te kunnen maken. Mocht het bedrag voor donderdag binnen zijn, dan zou het kort geding mogelijk ingetrokken kunnen worden, maar die optie lijkt te rooskleurig in zo’n korte tijd.

Beraden

Het Nederlands/Zwitsers bedrijf Conius Group liet vorige week weten dat een kortlopende financiële lening van twee miljoen euro, niet was gelukt, waardoor het ADO niet kon helpen met de acute problemen. Anthony Rothengatter liet toen aan Omroep West weten, dat hij wel een getekend koopcontract bezit. Volgens de regionale zender gaat de Conius Group zich nu nader beraden.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder