HFC en Stichting Toekomst ADO willen eerst zekerheid dat deal rond is

World Soccer Holdings en grootaandeelhouder United Vansen bereikten afgelopen maandag al een mondeling akkoord over de overname van de aandelen. De Amerikanen zeggen nu dat de vereniging HFC en de Stichting Toekomst ADO vooralsnog voor de deal geen groen licht hebben gegeven.

Een woordvoerder van de twee minderheidsaandeelhouders (HFC en STA) zegt in een persverklaring, dat er over de voorstellen van de Amerikaanse investeerder te praten valt. ,,Maar op dit moment hebben zowel de HFC als de STA nog geen bevestiging gekregen dat er een overeenkomst is. We hebben nog geen zicht in de concrete financiële plannen van de investeerder. De twee minderheidsaandeelhouders willen eerst de zekerheid hebben dat de deal rond is, dan kan er gesproken worden”, aldus de woordvoerder.

Inhoudelijk

De twee aandeelhouders willen inhoudelijk nog niet te veel reageren. Terugdenkend aan alle problemen die de Chinese eigenaren met zich hebben meegebracht, zegt de woordvoerder namens HFC en STA: ,,We hebben met UVS leergeld betaalt. ‘We proberen daarom al dagen om substantiële informatie boven tafel te krijgen. Want niemand heeft iets aan een overeenkomst die niet door de toetsing van de KNVB komt.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder