Maandag uitspraak in door ADO Den Haag aangespannen kort geding

Komende maandag, 26 april, zal de rechter uitspraak doen in het door ADO Den Haag aangespannen kort geding tegen grootaandeelhouder United Vansen. Dat is meegedeeld tijdens het kort geding, dat donderdagochtend diende bij de rechtbank in Den Haag.

De rechtszaak begon overigens niet zoals gepland om tien uur, omdat er geen vertegenwoordiger aanwezig was van de Chinese grootaandeelhouder. De rechter informeerde daarom eerst of de tegenpartij op de hoogte was gebracht van het kort geding. De advocaat van ADO Den Haag kon niet anders dan bevestigend antwoorden en liet daarbij tevens weten, dat de ADO Den Haag-eigenaar een uur voor de zitting had gevraagd om het kort geding in te trekken.

Inzet van het kort geding was het niet nakomen door United Vansen van gemaakte betalingsafspraken. Vanuit China is een bedrag van twee miljoen nog niet ontvangen, terwijl dit wel was toegezegd. Later werd duidelijk dat de Chinezen niet wilden betalen en trachtten de club snel van de hand te doen om daarmee ook de betaling van de twee miljoen veilig te stellen. Het lukte het Zwitserse bedrijf Cosinus echter niet om het bedrag bijeen te krijgen.

Zie ook:

VI: Bestuursleden ADO houden deal vooralsnog tegen

HFC en Stichting Toekomst ADO willen eerst zekerheid dat deal rond is

© Haaglanden Voetbal

Lees verder