Rechter stelt ADO Den Haag in kort geding in het gelijk: UVS moet betalen!

De rechtbank in Den Haag heeft uitspraak gedaan in het door ADO Den Haag tegen grootaandeelhouder UVS aangespannen kort geding, dat afgelopen donderdag diende. De rechter stelde ADO Den Haag in het gelijk.

De Chinese eigenaar United Vansen (UVS) moet de Haagse club twee miljoen euro betalen. Daar komen nog extra kosten bij als rente en proceskosten. Wang Hui kan namens UVS kan in verzet gaan tegen de uitspraak. Mocht dat gebeuren, dan kan de zaak weer weken opgehouden worden.

De rechter is van oordeel, dat ADO Den Haag voldoende aangetoond heeft, dat er destijds tussen beide partijen – ADO en United Vansen en Jiahua Oriental Holdings (grootaandeelhouder van UVS) – een overeenkomst is gesloten. UVS heeft diverse betalingstermijnen laten verlopen en is derhalve tekortgeschoten in haar financiële verplichtingen jegens ADO Den Haag.

Acuut

ADO Den Haag zit acuut in financiële problemen en heeft derhalve het gevorderde bedrag van twee miljoen euro hard nodig. Zonder deze betaling stevent de club af op een faillissement. En UVS is nog steeds de eigenaar van de club, want tot op heden zijn deals tussen twee kandidaten die geïnteresseerd zijn/waren in de overname van ADO Den Haag – met de Coninus Groep uit Zwitserland en World Soccer Holdings uit Amerika – niet tot stand gekomen. Overigens kan UVS nog verzet aantekenen (in beroep gaan) tegen de uitspraak van de rechter. Dit dient men dan binnen een termijn van vier weken te doen. Een reactie vanuit China is op dit moment niet bekend.

Tevreden

Bij ADO Den Haag is tevreden gereageerd op de uitspraak van de voorzieningenrechter, maar men betreurt het, dat het zover heeft moeten komen. De club zal als vervolgstap beslag laten leggen op de aandelen van United Vansen. De huidige financiële situatie vraagt namelijk om een oplossing op de zeer korte termijn. Langs meerdere lijnen wordt hieraan gewerkt. Begin volgende week verwacht ADO Den Haag nadere mededelingen te doen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder