KNVB en Eredivisie boos op kabinet en praten over ‘losse flodder’

Donderdagmiddag kwam het bericht dat er bij de Eredivisie komend weekend weer geen publiek aanwezig mag zijn. Het verzoek van de voetbalbond en de clubs om de landelijke pilot met toegangstests te verlengen, werd namelijk afgewezen.

ADO Den Haag, dat de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op het programma heeft staan, baalt logisch ook van dit besluit. Eric Gudde (foto), directeur betaald voetbal van de KNVB spreek met Jan de Jong (Eredivisie) en Marc Boele (CED) van een zeer teleurstellend besluit. ,,Alles is vorig weekend prima verlopen, net als in augustus en september, maar omdat de wetswijziging langer duurt vanwege redenen waar wij geen invloed op hebben, is er geen vervolg of continuïteit.”

Oplossing

,,In alle contacten van de KNVB, ECV en CED met ‘Den Haag’ werd steevast aangegeven dat het voetbal juist een deel van de oplossing was. Als de succesvol verlopen pilot (nota bene helemaal in lijn met de doelstellingen van stichting Open Nederland) op deze wijze niet wordt gecontinueerd, dan kunnen we helaas alleen maar constateren dat deze pilot slechts een losse flodder was. Niet uitlegbaar richting de clubs en fans, zeker niet die onvolledige speelronde 36 van de Keuken Kampioen Divisie.” Zoals eerder afgesproken mogen komende speelronde in de Keuken Kampioen Divisie wel beperkt fans toegelaten worden. Maar na 30 april blijven ook bij die duels de hekken gesloten.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder