Rob Jansen over situatie ADO Den Haag: ,,Het is dramatisch wat er bij de club gebeurt”

Rob Jansen (foto), spelersmakelaar en voormalig mede-eigenaar en adviseur van de raad van commissarissen heeft zich in het Algemeen Dagblad ook uitgelaten over de situatie bij ADO Den Haag. Jansen heeft het over een dramatische situatie.

,,De club is totaal kapotgemaakt, vernietigd. Door wanbeleid en onkunde. De laatste twee jaren waren de ergste. Op elk vlak was het beleid slecht. Dat wil niet zeggen dat de mensen die daarvoor verantwoordelijk waren, onsympathiek zijn. Maar ze zijn ook niet geschikt”, aldus Jansen in het AD.

Geen benul

En gaat Jansen verder: ,,Daarnaast is er nu een Chinese eigenaar die er de buik vol van heeft. En er is berichtgeving over eigenaardige mensen die geïnteresseerd zijn om de club te kopen, maar geen benul hebben van wat daarbij komt kijken. Mensen zeggen maar wat en doen maar wat. Dat is de situatie waar ADO in zit en dan gaat de club ook nog eens degraderen.

Degradatie

,,Degradatie hoeft op zich nog niet eens een drama te zijn, want het geeft de club de tijd om op een gezonde manier terug te keren in de eredivisie”, aldus Jansen. Hoe dat moet gebeuren? ,,Door adequaat aan de slag te gaan met mensen die verstand van zaken hebben. Ik heb erover gesproken met onder anderen John van Ringelenstein, Dick Advocaat en Harold Knijff. Wij vinden dat de club in handen hoort te zijn van de stad Den Haag. Dat zou betekenen dat de gemeente mensen moet aanstellen die de taak krijgen om de club weer op poten te zetten. Zij worden geen eigenaar, krijgen geen aandelen, maar gewoon een salaris en gaan aan de slag om de club te herstructureren en opnieuw op te zetten. Mensen met hart voor de club.”

Instappen

Jansen zou wel bereid zijn om ook in te stappen als de zaken worden aangepakt zoals hierboven geschetst. ,,Als het op die manier gaat, willen wij wel instappen. Zonder financieel belang, maar met de expertise die we hebben om de club weer draaiend te krijgen”, aldus Jansen in het AD.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder