Eline Koster (ADO Den Haag Vrouwen): ,,We zijn echt een team”

ADO Den Haag Vrouwen is de laatste fase van de competitie goed gestart met een gelijkspel tegen titelkandidaat FC Twente. Vanavond hoopt het elftal van Sjaak Polak daar een vervolg aan te geven op bezoek bij Ajax.

Beide elftallen speelden 27 eerdere competitieduels tegen elkaar. Vier keer won de Residentieclub en vijftienmaal Ajax. In acht confrontaties werd er gelijk gespeeld. Beide ontmoetingen in de competitie eindigden dit seizoen in een nederlaag zonder Haags doelpunt. In Den Haag werd het 0-3, in Amsterdam 1-0.

Jacht

In de jacht op de eerste landstitel sinds 2018 is Ajax niet goed begonnen aan de kampioensgroep. Vorige week verloor de ploeg met 3-1 bij PSV. ADO Den Haag Vrouwen begon wel goed aan de laatste competitiefase. Dankzij een doelpunt van Liz Rijsbergen stond het elftal van Sjaak Polak lang op voorsprong tegen zesvoudig landskampioen FC Twente, maar in de slotfase werd het nog 1-1. De achterstand op Ajax bedraagt nu vijf punten. Om dat gat te verkleinen, zal ADO Den Haag Vrouwen de eerste uitoverwinning in de competitie moeten boeken sinds 16 november 2012. Als regerend landskampioen eindigde de eerste wedstrijd in Amsterdam dankzij doelpunten van Renate Jansen en Libby Guess toen in 1-2.

Mentaliteit

,,We hebben dit seizoen een ploeg met een echte Haagse mentaliteit. We laten de koppies niet hangen als we achter komen,” verklaart Eline Koster (foto) de huidige competitiereeks van één nederlaag in de afgelopen acht duels. ,,Daarnaast is de sfeer in de hele selectie goed, we zijn echt een team.”

De 24-jarige verdedigster keerde afgelopen zomer terug van Excelsior Rotterdam. Ze speelde tot nu toe veel wedstrijden, de afgelopen maanden voornamelijk als invalster, en scoorde driemaal in de Eredivisie Cup. ,,Ik heb zeker geen spijt van mijn terugkomst, want meedoen om de prijzen en spelen in de kampioensgroep is uiteindelijk waar je het voor doet. Hopelijk kan ik de laatste wedstrijden van dit seizoen nog van waarde zijn.”

Verandering

Mogelijk vanavond al, als ze met haar ploeg de nul tegen de huidige nummer drie van het scorebord hoopt te halen. ,,Tegen Ajax hoef je onze ploeg niet te motiveren, dat is natuurlijk een wedstrijd op zich. Het is ook de enige club waar we dit seizoen nog geen punten tegen hebben gepakt, dus daar moet vrijdag verandering in worden gebracht!”

De wedstrijd Ajax – ADO Den Haag Vrouwen wordt gespeeld op Sportpark De Toekomst en begint om 19.30 uur.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder