Omroep West: Potentiële koper ADO doet – teleurgesteld – stap terug

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. ADO Den Haag maakte maandagmiddag via een persbericht bekend, dat het een beroep doet op de nieuwe (sinds 1 januari) wet WHOA. De Amerikaanse investeringsmaatschappij World Soccor Holdings (WSH) wilde dinsdag haar plannen presenteren, maar is nu teleurgesteld afgehaakt, meldt Omroep West.

WSH hoopt dat ‘het bestuur, de spelers, het personeel en de fans hieruit kunnen komen’ en wenst ADO vooralsnog enkel ‘het allerbeste’. WSH zegt dat deze stap van ADO Den Haag genomen is vlak nadat zij duidelijk hadden gemaakt de club voor het grootste deel uit de financiële problemen te kunnen helpen. ADO Den Haag heeft echter, zo meldde het maandagmiddag, om een faillissement te voorkomen een beroep gedaan op de WHOA, een speciale wet die is bedoeld voor bedrijven die in principe winstgevend zijn, maar genekt dreigen te worden door een enorme schuldenlast.

Getekende overeenkomst

ADO Den Haag verwacht nu haar toekomst veilig te kunnen stellen, wat de Amerikanen nog betwijfelen. WSH laat aan Omroep West weten: ,,Wij zijn teleurgesteld dat ADO niet nog een dag wilde wachten op wat wij hen zouden presenteren, ondanks dat wij deelden dat we een getekende overeenkomst met UVS hebben en wij in grote lijnen meedeelden hoe onze oplossing er uit zag. WSH zou onmiddellijk na een akkoord met ADO de 2.1 miljoen euro overmaken zodat zij aan haar salarisverplichtingen kon voldoen, en was zij erin geslaagd om de achtergestelde lening van UVS over te nemen, wat ook onmiddellijk in de club kon worden geïnjecteerd, waardoor de schuld gelijk 3.6 miljoen zou teruglopen.”

Weer een nieuw episode, die ongetwijfeld vervolgd zal worden.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder