ADO-directeur Mohammed Hamdi richt zich in open brief tot supporters

|

Maandagmiddag meldde ADO Den Haag via een persbericht dat het een WHOA-procedure is gestart. Directeur Mohammed Hamdi (foto) richtte zich maandagavond via de mail in een brief tot de supporters van de club. Die open brief is ook op de site gepubliceerd en nemen wij – ter informatie- hieronder over.

‘Beste ADO Den Haag-supporter,

In de afgelopen twee jaar hebben jullie al meerdere brieven van mij ontvangen en gezien de recente ontwikkelingen is dit een passend moment om weer de pen te pakken. Met als aanleiding de WHOA-procedure, die ons een nieuwe start en perspectief voor de toekomst biedt. Het is een belangrijke stap in het belang van de club.

Ondanks de zoete smaak van de 3-2 overwinning op Feyenoord zijn we op twee fronten een zware strijd aan het voeren. We vechten niet alleen tegen degradatie, maar ook om de toekomst van ADO Den Haag. Na een jaar vol sportieve en financiële tegenwind moeten we de donkere wolken boven ons Cars Jeans Stadion verdrijven. Voor de club, voor de toekomst en voor jullie. Natuurlijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De belangen en uitdagingen zijn groot, de zorgen en emoties ook. Daarom wil ik jullie, namens de club, graag meenemen in de wijze waarop wij aan het strijden zijn voor de continuïteit van onze prachtige club.

Het wordt in deze benarde tijden weleens vergeten, maar wij vormen met elkaar echt een schitterende club. De ADO Den Haag-familie is puur en heeft niet alleen een groot, maar tegelijkertijd ook klein hart. We zijn de club van saamhorigheid en trots, maar ook van eeuwige hoop en de dunne scheidslijn tussen vreugde en verdriet. De club waar we ons thuis voelen en lief en leed met elkaar delen, ook in moeilijke tijden. 

De Haagse identiteit bestaat ook uit het samen blijven knokken, wat er ook gebeurt. Alles geven, behalve op. En dat doen we met trots. Het geel-groene bloed stroomt volop door onze aderen, wat anderen er ook van mogen vinden. We blijven onszelf en weten hoe het is om samen te vallen en ook weer op te staan. We zingen luidkeels mee met ‘O, o, Den Haag’, tellen met elkaar af tot het Haags Kwartiertje. We koesteren het broodje worst, de lange zij, de spandoeken voor onze Haagse helden. We zijn de club van het rauwe randje, de club waar altijd wat gebeurt. Van humor, van emoties. Het hoort bij ADO Den Haag, het hoort bij ons. En dat moet natuurlijk zo blijven. Voor altijd.

De WHOA-procedure is voor ons een kans op een schone lei, met oplossingen voor de lastige situatie waarin we zitten. Natuurlijk blijven we voor grote uitdagingen staan en houden we rekening met meerdere scenario’s, maar dankzij dit traject kunnen we verder. Het biedt ons namelijk de kans en de tijd om te bouwen aan een nieuw ADO Den Haag, dat financieel gezond is en de sportieve uitdagingen aankan. 

Ik wil jullie dan ook op het hart drukken dat wij – van de directie tot aan het kantoorpersoneel en van de Raad van Commissarissen tot aan de spelers en staf – er alles aan doen om een stabiele en mooie toekomst te realiseren voor onze club. Zodat we ons over vele jaren nog steeds geel en groen kunnen ergeren aan verkeerde aannames, gemiste kansen, scheidsrechters en tegenstanders. Natuurlijk zal de club ons geregeld tot wanhoop blijven drijven, maar toch weten we allemaal dat hier altijd vanuit het niets weer iets schitterends kan gebeuren. Daar gaan wij nu ook voor.

Verliezen doen we vaker dan ons lief is, maar verloren gaan we nooit.’

Tot zover de brief van directeur Hamdi aan de ADO-supporters.

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

Lees verder