Gertjan Verbeek ,,Bij ADO hebben ze fout op fout gestapeld”

Gertjan Verbeek (foto) gaf nog niet zo lang geleden niets meer om de kansen voor FC Emmen om zich te handhaven in de Eredivisie. De club kenden echter een geweldige tussensprint. Ook over ADO Den Haag heeft Verbeek weinig vleiende woorden over.

Toen FC Emmen verloor bij Willem II, dacht Gertjan Verbeek dat de zaak beslist was voor de laatste plaats. Het team van trainer Dick Lukkien bleef echter ongeslagen van speelronde 23 tot en met 30. Verbeek rekent er nu op dat FC Emmen zich rechtstreeks gaat handhaven. ,,Als Emmen op de laatste speeldag naar VVV-Venlo gaat, is de kans groot dat VVV al gedegradeerd is. Die ploeg is de laatste maanden compleet leeggelopen”, aldus Verbeek.

ADO Den Haag

Over de andere clubs die strijden tegen degradatie is Verbeek niet al te lovend. Hij vindt, dat de concurrentie van FC Emmen er een potje van heeft gemaakt. ,,Als ik zie wat er dit seizoen bij andere clubs is gebeurd, dan begrijp ik daar niets van. Bij ADO Den Haag hebben ze in de zomer fout op fout gestapeld en hun huiswerk totaal niet goed gedaan, gezien de problemen die ontstonden na de aanstelling van Aleksandar Rankovic. De mensen die daarvoor verantwoordelijk waren, hebben zichzelf een brevet van onvermogen opgespeld”, aldus de analist bij ESPN.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder