ADO Den Haag zondag naar Zwolle, coronacrisis bij tegenstander PEC

ADO Den Haag reist na de winst op Feyenoord met het nodige zelfvertrouwen zondag af naar Zwolle, waar PEC de gastheer is. De thuisploeg heeft momenteel te maken met een coronacrisis. Meerdere spelers zijn, tot ongenoegen van trainer Bert Konterman (foto), niet beschikbaar.

Dat zou voor Konterman, die na competitie weer terugkeert naar de KNVB, een ander slot opleveren, dan hij wellicht voor ogen had gehouden. De trainer probeert nu met een ludieke actie – een barbecue na het seizoen – de zaak scherp te houden. In een gesprek met VI zegt hij: ,,Als we acht of meer punten pakken, betaal ik. Anders betalen de spelers. Maar we hebben natuurlijk vooral de doelstelling van de club waar we voor spelen: de twaalfde plaats. Wie weet kunnen we FC Twente nog inhalen, dat is ook nog wel leuk hier in het oosten.”

Hobbel

Zondag wacht de eerste hobbel, als ADO Den Haag op bezoek komt. Konterman kan naar verluidt geen beroep doen op Nigel Bertrams, Bram van Polen, Sam Kersten, Eliano Reijnders, Virgil Misidjan en ex-ADO-speler Mike van Duinen en ook niet op de geblesseerden Thomas Buitink en Sai van Wermeskerken. Voor ADO Den Haag zaak om scherp te blijven en de tegenstander niet te onderschatten ondanks de vele afwezige spelers. Voor de ploeg van Ruud Brood geldt ook maar één ding: drie punten weghalen in Zwolle.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder