Daryl Janmaat:,,Zou geweldig zijn als je dit seizoen nog positief kunt afsluiten”

Veel plezier hebben Daryl Janmaat en ADO Den Haag nog niet aan elkaar beleefd. Maar als de 31-jarige speler in actie komt, is het wel gelijk raak. Bij zijn rentree tegen RKC Waalwijk uit werd het 0-1. De wedstrijd erop tegen VVV-Venlo thuis was het wat minder en viel Janmaat ook nog eens uit.

Tekst: Glenn Duijzer         |       Foto: Orange Pictures

Na vijftien wedstrijden kwam Janmaat tegen PEC Zwolle na de rust in het veld voor Boy Kemper en prompt werd er weer een 0-1 overwinning behaald. Om alle credits aan de verloren zoon te geven, zou ook niet goed zijn. Daarmee wordt de overige spelers te kort gedaan. Het is wel een feit dat routiniers in het huidige ADO Den Haag van levensbelang zijn. Voor ADO Den Haag staan er komende week nog een tweetal uiterst belangrijke wedstrijden op het programma: Willem II thuis en FC Twente uit. Vooralsnog zijn de Hagenaars nog in de race om de degradatie te ontlopen.

Na afloop sprak Haaglanden Voetbal met Daryl Janmaat over zijn terugkeer en de overwinning.

Na de overwinning op Feyenoord stonden er nog drie finales op het programma voor ADO Den Haag. De eerste is achter de rug en leverde een overwinning op.

,,Vorige week was natuurlijk een heel goede overwinning op de nummer vijf uit de Eredivisie. Daar hebben we in Zwolle een goed gevolg aan kunnen geven. We weten dat we nu nog een tweetal finales hebben.”

Daar hield niemand toch rekening mee tot aan de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

,,Misschien in mijn stoutste dromen, maar niet serieus.”

Wat was de beslissende factor in Zwolle, waardoor de 0-1 overwinning werd behaald?

,,Het was van beide kanten niet goed. Er waren in de wedstrijd niet veel kansen, van beide kanten niet. Ik denk dat wij wel de beste kansen hadden. Het was een slordige wedstrijd, waarin wij hebben gevochten voor de drie punten. Dat is wel een compliment waard.”

Het moet je toch een goed gevoel geven dat je na je blessureleed nu weer op het veld mag staan. En dat je ook daadwerkelijk kan bijdragen aan deze overwinning.

,,Dat geeft zeker een goed gevoel. Ik ben naar ADO Den Haag gekomen om wedstrijden te spelen. De verwachting was dat het veel beter ging met mijn blessure, dat was helaas niet het geval en ik moest opnieuw geopereerd worden. Dan ben ik weer alleen maar aan het trainen met als doel om weer op het veld te staan. Dat is altijd lekker met een overwinning. Zeker als je ziet in welke fase we momenteel zitten.”

Met welk gevoel zit je dan thuis of in het stadion te kijken naar je team, dat in lastig vaarwater zit?

,,Dat is heel lastig, zeker omdat ik ben teruggekomen om de club te helpen. Ik ben ook blij dat ik weer heb kunnen spelen en hoop ook van belang te zijn in de laatste twee uiterst belangrijke wedstrijden.”

Als je ziet hoe de ploeg zich ontwikkelt na de gelijkmaker tegen Feyenoord, dan zie je het vertrouwen met de minuut toenemen.

,,Dat is eigenlijk ook wel logisch. Voor Feyenoord hadden we maar tweemaal gewonnen. Nu hebben we de laatste twee wedstrijden net zoveel gewonnen als die dertig daarvoor. Dan komt er toch het nodige vertrouwen bij de spelers. Dan blijkt dat we ook best goed kunnen voetballen. Je ziet dan mooie aanvallen er tussen. Ik zeg daarbij niet dat we de wedstrijd gedomineerd hebben, dat kan nog veel beter. Je ziet dat het vertrouwen er is door de aanvallen waaruit we scoren. Daar zitten mooie treffers bij.”

Donderdag de volgende finale, Willem II thuis. Dat is weer een heel belangrijke wedstrijd.

,,Beide wedstrijden zijn heel belangrijk, maar Willem II is je directe concurrent. Die moeten we winnen, daarmee houden we het in eigen hand. Het zou toch fantastisch zijn als je dit seizoen nog zo zou kunnen afsluiten.”

We gaan nu gemakkelijk van twee wedstrijden uit, maar het kunnen er ook vier worden met de play-offs aan het einde van het seizoen.

,,Ik hoop op gewoon twee wedstrijden. Als we die beide winnend afsluiten, hoop ik toch wel op rechtstreekse handhaving.”

Het is nu een klein uurtje na de wedstrijd, hoe voel jij je nu?

,,Nu voel ik mij goed, dat hoop ik morgen ook nog. Ik kan nog niet vooruitkijken naar donderdag. We moeten kijken hoe het verder deze week gaat en dan zien we het donderdag wel weer.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder