Mohammed Hamdi vertrekt; Edwin Reijntjes ad interim

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi (foto) neemt afscheid bij ADO Den Haag. De 37-jarige bestuurder heeft besloten om per direct zijn functie neer te leggen. De Raad van Commissarissen heeft Edwin Reijntjes bereid gevonden om de positie op interim-basis over te nemen.

Hamdi licht zijn vertrek toe: ,,Een aantal aspecten uit het gepresenteerde en door United Vansen goedgekeurde meerjarenplan is reeds tot stand gekomen, zoals bijvoorbeeld de hervormingen op De Aftrap, waar de club hopelijk de vruchten van kan plukken. Onze sportieve missie met het eerste elftal is echter niet geslaagd. De degradatie is voor eenieder, maar zeker ook voor mij, een enorme teleurstelling. Met mijn vertrek wil ik tevens (financiële) ruimte bieden aan de club en een nieuwe aandeelhouder, om met een nieuwe CEO te bouwen aan een toekomstig succesvol team op het veld. Ik wens ADO Den Haag en iedereen die de club een warm hart toedraagt het allerbeste en wil de supportersgroeperingen en sponsoren bedanken voor hun steun in moeilijke tijden.”

Ad interim

Reijntjes wisselt zijn rol als vicevoorzitter bij de HFC (licentiehouder KNVB en aandeelhouder NV ADO Den Haag) in voor de functie van Algemeen Directeur ad interim. De ervaren bestuurder is onder meer commissaris van ADO Den Haag geweest in de periode van 1999 tot 2007. Reijntjes vormt de directie met Financieel Directeur Jachin Wildemans en Operationeel Directeur Gert-Jan Bunt, die beiden reeds lid waren van het directieteam.

Inzet

,,Wij respecteren het besluit van Mohammed en danken hem voor zijn enorme inzet voor de club in de afgelopen jaren. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière”, aldus Frans van Steenis, voorzitter van de Raad van Commissarissen. ,,Het is voor ons een geruststelling dat Edwin Reijntjes direct wil instappen en daarmee, met onder meer Jachin Wildemans aan zijn zijde, voor de continuïteit kan zorgen in deze bijzondere tijd. Beiden hebben een grote staat van dienst in het bedrijfsleven en kennen ADO Den Haag, de gewaardeerde supporters, sponsoren en andere stakeholders en de huidige dossiers goed.”

Bron: ADO Den Haag

Lees verder