United Vansen, eigenaar ADO Den Haag, laat weer van zich horen

United Vansen, de Chinese eigenaar van ADO Den Haag, zou momenteel een tweetal rechtszaken voorbereiden, meldt regionale Omroep West. Het zou gaan om RvC-voorzitter Frans van Steenis en over de beslaglegging.

Bij de eerste rechtszaak is Frans van Steenis, voorzitter van de Raad van Commissarissen van ADO Den Haag, in beeld. UVS stelt hem aansprakelijk voor de huidige situatie van de club. Van Steenis zou volgens de Chinezen bewust informatie hebben achtergehouden over een eventuele overname door World Soccer Holdings. Ook is China van mening, dat Van Steenis een ‘sta-in-de-weg’ is voor United Vansen bij het overnameproces. Grootaandeelhouder UVS zou al op 24 april tijdens een aandeelhoudersvergadering het ontslag als enige punt op de agenda hebben gezet. De overige aandeelhouders hebben dat besluit toen tegengehouden.

Beslaglegging

De tweede rechtszaak zou betrekking hebben op het beslagleggen van de aandelen. Daar heeft de rechter eerder een uitspraak over gedaan. UVS hoopt via haar advocaat die uitspraak in kort geding ongedaan te maken. UVS moet nog twee miljoen betalen aan ADO Den Haag en daarin werd de club door de rechter in het gelijk gesteld. Vlak na die uitspraak werd er beslag gelegd op de aandelen.

Interim-directeur

Omroep West bevestigt verder dat bronnen rond de Haagse club melden, dat United Vansen ook niet gelukkig is met de aanstelling van Edwin Reijntjes als interim-directeur. UVS laat weten, dat dit buiten de grootaandeelhouder is omgegaan. Op verzoek van West is ook bij ADO den Haag om een reactie gevraagd. Een bestuurlijk woordvoerder van de club zegt: ‘Het persoonlijk aansprakelijk stellen van Frans van Steenis is bij ons niet bekend. Over de aanstelling van de interim-directeur en de totstandkoming van het kort geding is een e-mailwisseling tussen advocaten geweest. Onze advocaten hebben aangegeven dat alle procedurele stappen zoals die in Nederland gelden goed zijn gezet.’

UVS heeft haar zaken in handen gegeven van advocaat Casper Haket van het internationale advocatenkantoor Dentons, gevestigd in Amsterdam.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder