Pleun Raaijmakers (ADO Vrouwen): ,,FC Twente zal extra gebrand zijn”

In de voorlaatste speelronde van de Eredivisie gaat ADO Den Haag Vrouwen vandaag op bezoek bij koploper FC Twente. Het is de 46ste keer dat beide clubs tegen elkaar spelen in de competitie. Veertien keer eindigde de confrontatie in een Haagse zege, tegenover 23 Overijsselse overwinningen. De overige negen duels eindigden in een gelijkspel.

Tekst: Ivo Schimmel

Dit seizoen verloor ADO Den Haag Vrouwen nog niet van deze tegenstander. Beide uitwedstrijden werden bovendien gewonnen. In competitieverband zorgden Kayra Nelemans en Jannette van Belen voor een 0-2 zege, de eerste overwinning in Enschede in bijna zes jaar.

FC Twente begon de kampioensgroep nog met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij ADO Den Haag Vrouwen, maar wist de drie duels die volgden te winnen. Het elftal, met de trefzekere aanvoerster Renate Jansen (ex-ADO Den Haag) in de gelederen, staat met 26 punten bovenaan de ranglijst, met één punt meer dan PSV. Bovendien stelde de ploeg vorige week Champions League-voetbal voor komend seizoen veilig. ADO Den Haag Vrouwen verloor de drie duels die volgden op de vorige confrontatie en heeft elf punten. Zondag wacht een nieuwe kans om punten te pakken tegen de club waarvan dit seizoen nog niet werd verloren.

Balen

,,Het was een wedstrijd waarbij we veel goals tegen hebben gekregen. Dat is niet typerend voor ons als verdediging,” kijkt Pleun Raaijmakers (foto) terug op de 6-2 nederlaag tegen PSV van vorige week. ,,We balen er dan ook zeker van. Maar er zaten veel ongelukkige doelpunten bij en fouten van onszelf. Je ziet dat dit cruciaal is tegen een team als PSV, want die straffen dat gelijk af. Daarnaast ben ik wel trots op het team als je ziet hoe we het de tweede helft op hebben gepakt. We weten wat we kunnen en gaan dit natuurlijk de aankomende wedstrijden laten zien! En we houden het vertrouwen in onszelf.”

Tevreden

Op dit moment is de 24-jarige van oorsprong middenveldster een vaste waarde in de Haagse defensie. Afgelopen week werd bekend dat ze ook komend seizoen zal uitkomen voor ADO Den Haag Vrouwen. ,,Het is tot nu toe een heel mooi seizoen, maar het allerbelangrijkste moet nog komen. Momenteel ben ik erg tevreden. Het was een lastige start na het terugkomen van mijn blessure, maar ik ben enorm blij dat ik nu van vaste waarde voor de ploeg kan zijn. Blij dat ik het vertrouwen krijg van Sjaak Polak en op een voor mij andere positie probeer ik het beste van mezelf te geven voor het team. Ik voel ook dat het steeds beter gaat en daar ben ik blij mee. Mijn eerste Eredivisie Cup-doelpunt is een feit, ik bewaar de volgende voor de bekerfinale.”

Uitsluiting

Vandaag wacht de uitwedstrijd tegen FC Twente. Zelf zal ze dan wegens een uitsluiting niet binnen de lijnen staan. ,,Het zijn mooie statistieken dat zij dit seizoen nog niet van ons gewonnen hebben, daarom verwacht ik weer een hele mooie pot. FC Twente zal extra gebrand zijn om ditmaal wel van ons te winnen en kampioen te worden. Het is aan ons om het deze wedstrijd weer niet te laten gebeuren. Wij gaan vol vertrouwen richting deze wedstrijd en zullen er alles uithalen om een mooi resultaat neer te zetten!”

De wedstrijd FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen wordt op Sportcampus Diekman in Enschede gespeeld en is vanaf 14.30 uur live te zien op ESPN 1.

Bron: ADO Den Haag Vrouwen

Lees verder