Nieuwe kandidaat meldt zich in ‘overnamesoap’ bij ADO Den Haag

Eerder deze week werd gemeld, dat Martin Jol (met onder meer vriend Ed Maas) op het punt stond een overeenkomst te sluiten met United Vansen over de overname van ADO Den Haag. Inmiddels is bekend, dat de Nederlandse aandeelhouders van de club ook gesprekken zijn aangegaan met ICT-ondernemer Ad Nederlof.

Jol en Maas zouden al flinke stappen hebben gezet met de Chinese grootaandeelhouder, maar de Nederlandse aandeelhouders (HFC en Stichting Toekomst ADO) zouden daar minder enthousiast over zijn, blijkt uit reacties van die kant eerder vandaag.

Gesprekken

Deze aandeelhouders zouden inmiddels al de gesprekken hebben geopend met Ad Nederlof, die als ICT-ondernemer een naam heeft opgebouwd. Volgens Omroep West en het AD zou Nederlof ‘betere papieren’ hebben dan Jol.

Meevaller

ADO Den Haag kreeg als meevaller, dat sc Heerenveen bereid was het transferbedrag van Milan van Ewijk per direct in zijn geheel over te maken, waardoor de club ook de komende periode kan doorkomen. Alle ellende is ontstaan omdat de grootaandeelhouder United Vansen niet aan de afgesproken betalingsverplichtingen heeft voldaan. ADO Den Haag werd onlangs via een kort geding in het gelijk gesteld, maar daarmee is het geld nog niet binnen. De Chinezen hebben al aangekondigd in verzet te gaan.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder