ADO Den Haag bevestigt officieel gesprekken met Ad Nederlof

De afgelopen dagen verschenen er in de media diverse berichten over de overname van ADO Den Haag van de Chinese grootaandeelhouder United Vansen. De namen van Martin Jol en Ed Maas zijn genoemd en ook die van Tscheu La Ling.

ADO Den Haag laat vrijdag officieel weten dat de club in gesprek is met een vennootschap van Ad Nederlof over deelname in het aandelenkapitaal van de club. ADO den Haag liet er direct bij weten, dat er door partijen geen mededelingen worden gedaan. Mochten er berichten naar buiten komen, dan zullen die uitsluitend van ADO Den Haag afkomstig zijn.

Indrukwekkend

Ad Nederlof (73) zit al vijftig jaar in de IT. Nederlofs indrukwekkende IT-carrière omspant een halve eeuw en bracht hem steeds een stapje hoger tot het senior executive level. In 2000 werd hij CEO van Genesys, een in San Francisco gevestigde verkoper van callcentersoftware. Daar stond hij aan de basis voor een miljardendeal: de verkoop van Genesys aan de Franse telecomreus Alcatel voor 1,8 miljard dollar. In 2005 besloot Nederlof op 57-jarige leeftijd voor zichzelf te beginnen. Met zijn zoon Arthur Nederlof en zijn studievriend Arnoud Munneke aan het roer werd de VANAD Group opgericht. Om de focus meer te richten op customer experience, verkocht hij in september 2018 Enovation, ICT-provider voor de gezondheidszorg.

Familiebedrijf

Dit internationaal opererende familiebedrijf levert innovatieve bedrijfsoplossingen op het gebied van software, informatie- en communicatietechnologie. Bij het bedrijf zijn meer dan 1.500 mensen werkzaam afkomstig van over de hele wereld. De VANAD Group heeft kantoren in Nederland, België, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Australië. De volgende bedrijven zijn onder de VANAD Group actief; VANAD Engage, Bliss, Tangelo Software en QuandaGo. Daarnaast is Nederlof nog Founder en Chairman van Unistone Real Estate.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder