Liz Rijsbergen (ADO DH Vrouwen): ,,We kunnen het Ajax heel lastig maken”

Zondag staat de laatste speelronde van de Puur Energie Eredivisie Vrouwen op het programma. ADO Den Haag Vrouwen krijgt in het eigen stadion bezoek van Ajax. Beide ploegen stonden 28 keer eerder tegenover elkaar in de competitie. Vier keer trokken de groengelen aan het langste eind, tegenover zestien zeges voor de ploeg uit Amsterdam. De overige acht confrontaties eindigden in een gelijkspel. Dit seizoen verloor de Residentieclub alle drie de ontmoetingen, zonder een doelpunt te maken. In Den Haag eindigde de wedstrijd op 13 november 2020 in 0-3.

Tekst: Ivo Schimmel

Voor Ajax blijft het dit seizoen bij het winnen van de Eredivisie Cup. Wel heeft de club na de zege op PSV nog een minimale kans om komend seizoen opnieuw de Champions League in te gaan. Daarvoor is een eigen overwinning noodzakelijk en een zege van landskampioen FC Twente op PSV. De achterstand van zeven doelpunten als het gaat om het doelsaldo maakt de opgave wel extra lastig. Voor ADO Den Haag Vrouwen staat de wedstrijd in het teken van vertrouwen tanken richting de bekerfinale van volgende week. In de kampioensgroep verloor het elftal van Sjaak Polak na het punt tegen FC Twente viermaal op rij. Tegen Ajax krijgt de ploeg de kans om die cyclus te doorbreken.

Doel

,,Ik denk dat we met zijn allen terug kunnen kijken op een mooi seizoen,” zegt Liz Rijsbergen (foto) in aanloop naar de laatste competitiewedstrijd. ,,We hebben ons doel, het halen van de kampioensgroep en de bekerfinale, bereikt. In de kampioensgroep hadden we wel gehoopt meer punten te behalen.”

Fysiek

In haar eerste seizoen op het hoogste niveau is de 19-jarige speelster langzaam uitgegroeid tot een vaste waarde in de Haagse aanval. Ze stond alle competitieduels in het veld en scoorde daarin vier keer. Daarnaast was ze éénmaal trefzeker in de KNVB Beker. ,,Ik heb mijzelf dit seizoen goed ontwikkeld en voetballend laten zien wat ik in huis heb. Er zijn wel nog genoeg punten waarin ik mijzelf verder wil ontwikkelen. Zo vind ik dat het fysiek nog beter kan, zodat ik het langer kan volhouden tijdens de wedstrijden.”

Lastig

Op basis van de eerdere confrontaties met Ajax dit seizoen verwacht ze zondag een moeilijke wedstrijd. ,,Maar ik denk wel dat als we zo spelen als tegen FC Twente afgelopen zondag, we het Ajax wederom heel lastig kunnen maken. We willen de competitie bovendien goed afsluiten.” De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Ajax wordt in het Cars Jeans Stadion gespeeld en vangt aan om 14.30 uur.

Bron: ADO Den Haag Vrouwen

Lees verder