‘Haagse mat’ in Cars Jeans Stadion eindigt op plek drie in veldencompetitie

Tijdens het afgelopen seizoen lag het natuurgras in het Cars Jeans Stadion er steevast als een biljartlaken bij. Dat wordt nu ook onderstreept door de uitslag van de veldencompetitie, die georganiseerd wordt door de spelersvakbond VVCS. Het veld van ADO Den Haag is hierin als derde beoordeeld.

Na elke speelronde in de Eredivisie en de Eerste Divisie geven de aanvoerders van de bezoekende clubs hun beoordeling (een waardering van 1 tot en met 5) van de velden door aan VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko. Na het (verder uiteraard teleurstellend verlopen) seizoen kan de natuurgrasmat van ADO Den Haag rekenen op een gemiddeld cijfer van 3,82.

Derde

De beoordeling is dus goed voor een (gedeelde) derde plaats in de Eredivisie. Alleen de velden van Feyenoord (4,82) en AZ (3,94) hebben een hoger cijfer gekregen. Rond de jaarwisseling kreeg de Haagse grasmat ook al een mooie beoordeling op basis van de veldkeuring die in opdracht van de Eredivisie CV werd gedaan.

AH Vrij

Het cijfer is tevens een compliment voor AH Vrij, dat met passie het onderhoud van de natuurgrasmat verzorgt in het Cars Jeans Stadion. De specialist in groen, grond en infra ontfermde zich afgelopen zomer samen met ADO Den Haag en de gemeente Den Haag over de aanleg van het natuurgras in het Cars Jeans Stadion. AH Vrij onderhoudt tevens de trainingsvelden op het Prinses Irene Sportpark in Rijswijk.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder