ADO Den Haag Vrouwen krijgt te weinig in bekerfinale: nipte winst PSV

De vrouwen van PSV hebben dankzij een nipte 1-0 overwinning de KNVB-beker in de wacht gesleept. Het was de eerste prijs voor de Eindhovense vrouwen. Tegenstander ADO Den Haag kreeg te weinig. De ploeg van Sjaak Polak (foto) had het beste van het spel, de betere kansen en liet ook nog een strafschop ongebruikt.

Gwyneth Hendriks verzuimde vanaf elf meter ADO Den Haag aan de leiding te helpen. Een kopbal vlak voor rust van Joëlle Smits betekende wel de 1-0 voor PSV. Ook na rust trok de formatie van Polak veel ten aanval, maar PSV-keepster Sari van Veenendaal stak in goede vorm. Het bleef bij die ene treffer. Diepe teleurstelling bij de ADO-vrouwen, die meer hadden verdiend.

Later op deze website een uitvoerig verslag, wedstrijdfoto’s, foto’s na afloop en interviews.