Vier Eredivisieclubs gebruikten meer dan dertig spelers

In het afgelopen seizoen in de Eredivisie gebruikten vier clubs meer dan dertig spelers. Dat ADO Den Haag hier wel de ranglijst aanvoert, komt niet als een verrassing. De Haagse ploeg gebruikte namelijk 37 spelers. Op de foto de Israëliër Ilay Elmkies, één van de spelers die maar sporadisch in actie kwamen voor ADO Den Haag.

Het wordt daarna op de voet gevolgd door PSV met 36 spelers. Ook FC Emmen (32) en FC Utrecht (31) passeerden het getal van dertig. Dat bracht het totale aantal in de Eredivisie gebruikte spelers het afgelopen seizoen op een recordhoogte van 513 spelers. Tot nu toe was dat aantal niet boven de vijfhonderd uitgestegen.

Voorbeeld

Dat aantal van 513 overstijgt met 36 het seizoen 2010-2011, dat tot voor kort het seizoen was waarin de meeste spelers werden gebruikt. Om nog een voorbeeld te noemen: in het seizoen 1964-1965 waren het er in totaal 312, al moet erbij worden gezegd, dat de eredivisie toen uit zestien clubs bestond.

Twee spelers zijn erin geslaagd het afgelopen seizoen als veldspeler geen enkele minuut te missen: Owen Wijndal (AZ) en Ko Itakura (FC Groningen).

© Haaglanden Voetbal

Lees verder