ADO Den Haag en United Vansen weer tegenover elkaar bij rechter

Maandag dient een kort geding, waarbij ADO Den Haag en grootaandeelhouder United Vansen wederom tegenover elkaar staan. Het geding is ditmaal aangespannen door United Vansen, het bedrijf van Wang Hui (foto), dat zich verzet tegen het vonnis dat is uitgesproken na het kort geding in april van dit jaar.

,,Dit is een vervolg op het eerdere kort geding”, meldt de advocate van UVS in het AD. ,,United Vansen is daar niet verschenen, er was sprake van een verstekvonnis. De zaak wordt maandag opnieuw behandeld, waarbij UVS dan verweer voert.”

Bij het vorige kort geding, aangespannen door ADO Den Haag, bepaalde de voorzieningenrechter, dat United Vansen twee miljoen euro moet betalen aan ADO Den Haag. Dat bedrag kwam niet binnen, waarop ADO Den Haag besloot beslag te leggen op de aandelen.

Akkoord

United Vansen is al langere tijd bezig om te trachten ADO Den Haag van de hand te doen. Een Amerikaans en Zwitsers bedrijf waren al in beeld, maar de Chinese grootaandeelhouder liet onlangs weten een akkoord te hebben bereikt met Martin Jol, die bereid was het merendeel van de aandelen over te nemen. Jol heeft zich inmiddels alweer teruggetrokken en er zouden nu nog drie partijen in beeld zijn om de aandelen over te nemen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder