Kort geding UVS tegen ADO Den Haag: voorzieningenrechter doet 5 juli uitspraak

In een in april door ADO Den Haag aangespannen kort geding tegen grootaandeelhouder UVS, bepaalde de voorzieningenrechter dat United Vansen een bedrag van twee miljoen euro diende over te maken naar de Haagse club. UVS was toen bij dat kort geding niet aanwezig. Vandaag was dat wel het geval en voerde de Chinese eigenaar wel verweer.

UVS eiste vandaag dat de rechter de vorderingen (naar aanleiding van het geding in april) alsnog afwijst. De advocaat van UVS liet weten, dat naar zijn mening ADO Den Haag de rechter onjuist heeft ingelicht over de financiële situatie.

Verkopen

United Vansen is al langere tijd bezig om te trachten haar aandelen te verkopen. In maart leek Cosinus Group Capital Partners de aandelen te kopen. Die partij zou ADO Den Haag gelijktijdig het bedrag verstrekken van twee miljoen. Geld kwam er niet, de koop werd ontbonden. ADO Den Haag eiste dat UVS het bedrag van twee miljoen zou betalen. Verder liet UVS weten, dat niet zij, maar moederbedrijf Jiahua de betalingsgarantie aan ADO heeft afgegeven.

Beslag

Toen het bedrag niet binnenkwam, besloot ADO Den Haag beslag te leggen op de aandelen van UVS. Die procedure is inmiddels opgeschort liet de advocaat van ADO Den Haag weten naar aanleiding van dit tweede kort geding. Hij wil de uitspraak van dit geding eerst afwachten, maar liet tevens weten, dat de financiële situatie bij de club momenteel zeer ernstig is. De club kan niet aan haar lopende verplichtingen voldoen, de situatie is kritiek.

De rechter doet op maandag 5 juli schriftelijk uitspraak.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder