ADO Den Haag: Kandidaat-kopers haken af, selectie op kort trainingskamp

De gehele situatie rond ADO Den Haag is er de laatste dagen niet eenvoudiger en duidelijker op geworden. De laatste twee kandidaten om ADO Den Haag over te nemen, Vanad Group en Het Haags Collectief (HHC), hebben zich namelijk teruggetrokken uit de onderhandelingen.

De financiële zorgen worden alleen maar groter en nu er geen kandidaat meer is om de club te kopen, lijkt een faillissement dichterbij dan ooit.

HHC

Het Haags Collectief liet dinsdag al weten zich terug te trekken. In dit collectief zijn vereniging Ed Maas, Jeroen Lentze en Martin Jol. Zij waren niet tevreden over de wijze waarop is omgesprongen met de door het Collectief aangedragen voorwaarden.

Vanad Group

Ad Nederlof van de Vanad Group had al eerder een stap teruggedaan omdat er een beter bod lag van HHC. Naar verluidt heeft ook Nederlof zich inmiddels teruggetrokken. Volgens curator Reiziger waren de eisen van de ICT-topman niet te verwezenlijken. Hierbij was de huur van het stadion een groot struikelblok.

Trainingskamp(je)

Terwijl het aan de onderhandelingstafel niet vlotjes verloopt – op zijn zachtst gezegd – moet trainer Ruud Brood met zijn staf de groep zo goed mogelijk zien voor te bereiden op de start van het seizoen. Ondanks de situatie belegt vanaf vandaag (donderdag) tot en met zondag de ploeg een kort trainingskamp in Mierlo in Brabant. De trainingen zijn niet toegankelijk voor publiek. In het weekend wordt nog een besloten wedstrijd gespeeld.

Op 1 augustus speelt ADO Den Haag haar laatste oefenduel in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord (aanvang 14.30 uur). Op zondag 8 augustus begint het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd om 12.15 uur in het Cars Jeans Stadion tegen Jong Ajax.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder