Hart voor Den Haag-voorzitter De Mos steunt ADO-supporters

|

Ook fractievoorzitter Richard de Mos (foto) van Hart voor Den Haag steunt de oproep van de supporters van ADO Den Haag aan het adres van sportwethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) om zich op te werpen als mediator.

,,De wethouder moet alle betrokkenen bijeenroepen, bij wijze van spreken opsluiten in een kamer en die pas weer opendoen als er witte rook is voor wat betreft de overname en toekomst van onze club”, laat Richard de Mos weten op de site van zijn partij. Hij is van mening, dat de gemeente Den Haag, als eigenaar van het stadion, een rol als mediator moet pakken. De Mos vreest anders dat Den Haag de eigenaar is van een stadion zonder club.

De Mos, een fervent aanhanger van de Haagse club, is bang dat als de gemeente geen actie onderneemt, ADO Den Haag straks richting een faillissement afstevent. De HSD (herstructureringsdeskundige) van ADO Den Haag heeft al contact gehad met de gemeente over de hoogte van de huur van het stadion en het onderhoud van het veld. Medewerking van de gemeente is noodzakelijk voor wat de huur betreft, nu de club is afgedaald naar de Keuken Kampioen Divisie.

Afwachten

,,De gemeente stelt doodleuk dat ze afwachten wie de nieuwe aandeelhouder gaat worden en dat ze dan pas gaan praten. Echter. Geen enkele koper zal miljoenen willen investeren als de gemeente niet laat weten hoe hoog de nieuwe huur zal zijn voor bijvoorbeeld het stadion, de kantoren en het onderhoud van het veld,” aldus De Mos.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder