Gemeente Den Haag: ‘Gesprek op de rol, maar geen toezegging’

Het Haags Supporters Collectief, het samenwerkingsverband van alle officiële supportersgroepen, liet op internet al weten: ‘De schreeuw van de fans is gehoord’. Het lijkt een voorbarige conclusie. De gemeente gaat – naar verluidt vrijdag – in gesprek met advocaat en curator mr. Jeroen Reiziger, door de rechtbank aangesteld als ‘herstructureringsdeskundige’ (HSD).

Wethouder sport, Hilbert Bredemeijer (foto), van Den Haag heeft toegezegd mee te willen denken, maar heeft nog niet aangegeven op welke manier. Hij gaat in ieder geval, met Anne Mulder (wethouder van financiën) met Reiziger om tafel. Laatstgenoemde heeft zijn plan van aanpak inmiddels ook ter kennis gebracht aan de gemeente Den Haag.

‘Stadion zonder club’

Gemeenteraadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag/Groep de Mos dringt er bij de gemeente op aan om mee te helpen de problemen op te lossen. Want als het fout gaat, zegt Sluijs: ‘De gemeente is dan eigenaar van een stadion zonder club.’

ADO Den Haag, nog in handen van United Vansen, zag al diverse potentiële kopers afhaken. Ook Het Haagse Collectief, gevormd door Ed Maas, Jeroen Lentze en Martin Jol, was als laatste partij in de race. Gegadigden vielen onder meer af, omdat men aanhikt tegen het grote bedrag, dat betaald moet worden aan de gemeente voor huur stadion, onderhoud en omliggende partkeerterreinen. Het zou gaan om een bedrag van rond een miljoen euro op jaarbasis.

Impasse

Het is niet bekend of Het Haags Collectief nog in beeld is. Curator Reiziger meldt alleen dat er contact is met eerdere en ook nieuwe kandidaten. De tijd gaat dringen voor ADO Den Haag. Een gesprek met de gemeente is een goede stap (Bredemeijer: ‘met wethouder Mulder bekijken wat de mogelijkheden zijn’), maar een concreet besluit is nodig om uit de impasse te geraken.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder