Oefenvoetbal: Jong ADO Den Haag wint ook in en tegen Halsteren

Jong ADO Den Haag heeft de oefenwedstrijd tegen RKSV Halsteren met 2-4 gewonnen na bij rust al met 0-2 te hebben voorgestaan. Onder een stralende zon werd de wedstrijd op het tweede veld van de zondag hoofdklasser voor een kleine vierhonderd toeschouwers afgewerkt.

Tekst: Glenn Duijzer

Jong ADO miste maar liefst zes spelers, die dit weekend met de eerste selectie mee moesten trainen. In ruil daarvoor mochten enkele talenten van de JO18 mee naar Brabant. Het team van trainer Gerard van Ruitenburg oogde zeer gretig en wist na achttien minuten de openingstreffer te scoren. Na een schitterende lange bal vanuit de verdediging, rondde Julian Markvoort prachtig af: 0-1. Jong ADO was heer en meester in deze wedstrijd, waarbij de gastheren een geldig excuus hadden; het was de eerste wedstrijd van het seizoen.

Strafschop

Zeven minuten na de openingstreffer was het wederom raak voor Jong ADO. Ditmaal vanaf elf meter.  Aimane El Karicha liet zien, dat het benutten van een strafschop geen probleem behoeft te zijn: 0-2. Ook na rust bleven de geelgroenen de betere partij en Halsteren restte niets anders, dan achter de jonge Hagenaars aan te lopen. Een kleine tien minuten na rust wist wederom Julian Markvoort het vijandelijke net te vinden en de score op 0-3 te brengen.

Raak

Slechts secondes voor het Haagse kwartiertje begon was het toch raak voor de thuisploeg. Jasper Waalkens – die daarvoor al de paal had getroffen – wist uit een directe vrije trap de bal in de bovenhoek te krullen: 1-3. Waalkens, een voormalig jeugdinternational uit de PSV-gelederen, heeft een flinke carrière in het betaalde voetbal achter de rug. Achter zijn naam staan behalve enkele topamateurclubs ook Willem II, FC Eindhoven, Fortuna Sittard, NEC Nijmegen, Helmond Sport en Almere City.

Leerzaam

Toen twee minuten later Jurik Zimmerman ook nog eens de 2-3 liet aantekenen, gingen de thuissupporters er eens lekker voor zitten. Die hoop werd weer heel snel de kop ingedrukt toen JO18-speler Lloyd Hendriks op aangeven van Sacha Komijnovic de 2-4 onder de Halsteren-doelman schoot. En dit betekende ook de eindstand na een voor beide ploegen heerlijke en leerzame oefenwedstrijd.

Jong ADO Den Haag gaat nu genieten van een break van twee weken en de volgende oefenwedstrijd staat voor zaterdag 7 augustus op het programma. Tegenstander is dan Jong Excelsior en de wedstrijd begint om 15.00 uur op De Aftrap in het Zuiderpark.

(Foto: RKSV Halsteren)