Voormalig ADO-speler David Philipp vindt onderdak bij FC Viktoria Köln

|

Weer heeft een speler die afgelopen seizoen actief was bij ADO Den Haag een nieuwe club gevonden. David Philipp (op de foto met Viktoria-sportdirecteur Franz Wunderlich), die in het Cars Jeans Stadion speelde als huurling van Werder Bremen, trekt komend seizoen het shirt aan van FC Viktoria Köln.

Philipp keerde aanvankelijk terug naar Werder Bremen, maar de 21-jarige in Hamburg geboren speler verkast nu naar FC Viktoria Köln. Afgelopen seizoen kwam hij in vijftien duels voor ADO Den Haag in actie en scoorde daarin slechts twee keer.

Blij

De club uit Keulen is blij met zijn komst. ,,We hadden nu de kans om tot een akkoord te komen, ook al had hij nog een contract van een jaar lopen bij Werder staan en daar zijn we heel blij mee. Omdat we geloven dat we met hem een groot talent hebben binnengehaald”, laat Marcus Steegmann, sportief directeur van Viktoria Köln, op de clubsite weten.

Ook Viktoria’s sportdirecteur Franz Wunderlich ziet toekomst in Philipp. ,,David is iemand die een wedstrijd kan beslissen met een enkele actie. Hij brengt veel tempo en is erg gevaarlijk om te scoren. Wij denken dat het zich met ons nog verder zal ontwikkelen.” David Philipp doet zelf ook nog een duit in het zakje: ,,Viktoria Köln heeft een goed concept en ambitieuze doelen. Daarom speel ik hier graag.”

© Haaglanden Voetbal

(Kopfoto: FC Viktoria Köln)

Lees verder