VI: Gemeente Den Haag gaat niet akkoord met huurverlaging

De situatie lijkt er voor ADO Den Haag niet gunstiger op geworden. De club liet onlangs via haar website weten, dat men een positieve grondhouding proefde bij de Haagse wethouders Hilbert Bredemeijer en Anne Mulder met wie vrijdag een gesprek plaatsvond. Voetbal International weet nu te melden, dat Jeroen Reiziger, herstructureringsdeskundige van ADO Den Haag heeft gezegd: ,,Ik zeg niet dat een huurverlaging een absolute no go is, maar het is ook niet aannemelijk.”

ADO Den Haag zit momenteel in grote financiële problemen. Reiziger heeft eerder gezegd, dat hij hoopt dat er voor 1 augustus iets positiefs is te melden. Echter, de twee belangrijkste gegadigden die overbleven (Ad Nederlof en de groep Maas-Lentze en Jol) zijn inmiddels afgehaakt.

Eisen

Zij legden wel twee belangrijke eisen op tafel. De ene is opgelost (de minderheidsaandeelhouders hebben laten weten hun zetel op te geven, directie en RvC zijn bereid terug te treden), maar de andere eis (verlaging door gemeente Den Haag van huur en onderhoud van het stadion) lijkt er niet van te komen.

Europese regels

Jeroen Reiziger daarover bij VI: ,,Daar zijn Europees strenge regels over. De enige discussie die je dan kunt voeren, is wat een marktconforme huur is. Als je ziet wat er ooit is geïnvesteerd bij de bouw van het stadion, dan is dit wél marktconform. Nu hoor je veelal het argument: Als de club omvalt, heeft de gemeente een stadion zonder bespeler. Maar dat geldt dan voor alle Eredivisieclubs. Dan kan overal de huur wel naar nul. Ik zeg niet dat een huurverlaging een absolute no go is, maar het is ook niet aannemelijk”, aldus Reiziger.

Voortgang

De gemeente lijkt wel op andere manieren mee te denken, bijvoorbeeld meer evenementen in het stadion en onderhoud in eigen beheer door ADO Den Haag. Nederlof zal waarschijnlijk niet meer aan tafel komen, omdat huurverlaging voor hem cruciaal is. Ook de woordvoerder namens Ed Maas heeft laten weten niet om tafel te komen. Reiziger schermt nu met andere kandidaten. Kandidaten die eerder ook geïnteresseerd waren. Ook gesprekken met United Vansen zijn nog gaande. Eén is duidelijk: de tijd dringt voor ADO Den Haag!

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder