Doelman Martin Fraisl tekent contract bij Schalke 04

|

Het Duitse Schalke 04 heeft de versterking tussen de palen binnen: Martin Fraisl (foto), vorig seizoen nog sluitpost bij ADO Den Haag, sluit per direct aan bij de naar de Tweede Bundesliga gedegradeerde club.

De Oostenrijkse doelman, wiens contract bij ADO Den Haag eind vorig seizoen afliep, heeft een contract getekend, dat hem tot medio 2022 bindt aan Schalke 04. Hij krijgt het rugnummer 30. Schalke 04 moest snel handelen voor de keeperspositie. Sportief directeur Rouven Schröder van de Duitse club legt op de clubsite uit: ,,Martin Fraisl was zeer gemotiveerd en onder de indruk toen we met hem spraken over een verbintenis met Schalke 04. Vorig seizoen speelde hij, na zijn overstap naar Den Haag, een zeer goed half seizoen in de Eredivisie. We zijn ervan overtuigd dat hij een sterke en ambitieuze uitdager zal zijn voor onze andere twee doelverdedigers.”

Fraisl sluit direct aan bij het quarantainetrainingskamp en heeft zich een duidelijk doel gesteld: ,,Ik zal de paar dagen tot de wedstrijd tegen Hamburg gebruiken om het team en de processen zo goed mogelijk te leren kennen, zodat ik klaar ben voor het ergste geval. Ik kijk uit naar mijn tijd in koninklijk blauw.” De Tweede Bundesliga is overigens niet nieuw voor Fraisl. Hij speelde op dat niveau achttien maanden bij SV Sandhausen, waar hij in 45 duels tussen de palen stond. Bij ADO Den Haag kwam hij tot vijftien optredens in de Eredivisie en werd zelfs aanvoerder van het team.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder