Gemeente Den Haag komt ADO Den Haag te hulp met lening

De gemeente Den Haag verschaft het noodlijdende ADO Den Haag een overbruggingskrediet. De club krijgt de lening om zodoende extra tijd te genereren om een koper te vinden en daarmee een faillissement te voorkomen.

De Chinese eigenaar wil van haar aandelen af, maar is er tot op heden niet in geslaagd een koper te vinden. Diverse kandidaten zijn langsgekomen en daar zijn door de herstructureringsdeskundige ook gesprekken mee gevoerd. Van gemeentezijde wil men geen bedrag noemen met betrekking tot het overbruggingskrediet, maar naar verluidt gaat het om 500.000 euro. De gemeenteraad hoeft over zo’n besluit geen toestemming te geven.

Gesprekken

De gesprekken tussen de directie van ADO Den Haag, de herstructureringsdeskundige en de gemeente Den Haag zijn al een tijd gaande. Het is de bedoeling dat ADO Den Haag wat meer tijd krijgt een koper te vinden. Dat de gemeente vrijdag met dit besluit naar buiten komt, zal ook voor menig gemeenteraadslid een verrassing zijn. Behalve Hart voor Den Haag/Groep De Mos en de PVV zijn anderen van mening dat de Chinese partij zelf de financiële problemen moet oplossen. De gemeente was ook niet van plan de huur van het stadion, veld, parkeerterreinen e.d. te verlagen. Dat was voor Hart voor Den Haag/Groep De Mos reden de gemeenteraad terug te roepen van vakantie en volgende week woensdag een spoeddebat te voeren.

‘Mooi gebaar’

Richard de Mos heeft het in een reactie bij Omroep West over een ‘mooi gebaar’, maar vindt nog steeds dat de huur van het stadion omlaag moet. Vooral ook om een structurele oplossing te vinden. Het college van B&W laat wel weten, dat ADO Den Haag belangrijk is voor de gemeente. Het krediet loopt tot en met 31 augustus 2021 en dat geeft ADO de tijd om uiterlijk per die datum een nieuwe aandeelhouder te vinden. Deze termijn past volgens het college van Den Haag ook binnen de begrotingsgoedkeuringsprocedure bij de licentiecommissie van de KNVB.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder