Eerste oefenduel: ADO Den Haag houdt FC Twente op gelijkspel

||||||||||

ADO Den Haag heeft zaterdagmiddag in het Cars Jeans Stadion twee oefenduels tegen FC Twente gespeeld. Het eerste duel over in totaal 75 minuten eindigde in een 2-2 gelijkspel. De tweede wedstrijd daarna (over 45 minuten) eindigde in een 0-2 winst voor de bezoekers. Beide trainers stuurden in die tweede partij een ander team het veld in.

Tekst: Ton Beije            |       Foto’s: Eric de Wit

In de eerste wedstrijd was FC Twente wel het meeste in balbezit, maar het zeer jonge team van ADO Den Haag wist goed partij te geven. Bij ADO Den Haag ontbraken nog steeds spelers als Aaron Meijers, Daryl Janmaat, John Goosens, Ricardo Kishna. ‘Wegens medisch ongemak’ werd door ADO als toelichting gegeven.

Bij FC Twente in de basiself onder meer Ricky van Wolfswinkel, die net is aangetrokken door de Tukkers. Maar ook Giovanni Troupee en Queensy Menig. Op doel stond de van PSV overgekomen Lars Unnerstall. Na dik een kwartier probeerde ADO’s middenvelder Dhoraso Moreo Klas (afkomstig van FC Den Bosch) het van afstand. Na een krap half uur nam ADO Den Haag de leiding. Vicente Besuijen ontdeed zich in het strafschopgebied fraai van Luka Ilic en stelde Sem Steijn in staat om de 1-0 binnen te tikken.

Met die 1-0 stand ging ook de rust in. Na de pauze kwam FC Twente tegen een ongewijzigd ADO Den Haag goed uit de startblokken. Binnen een minuut zag Thijs van Leeuwen een inzet via de lat over gaan, maar twee minuten later stond de 1-1 toch op het scorebord. De bal werd na een schotje van Gijs Smal met een simpele voetbeweging door Ramiz Zerrouki achter doelman Luuk Koopmans gewerkt.

Na bijna een uur spelen nam FC Twente zelfs de leiding. De bezoekers mochten net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen en daar wist wederom Ramiz Zerrouki wel raad meet. Hij liet de bal ineens knap in de kruising verdwijnen: 1-2. ADO Den Haag liet het er niet bij zitten. Steijn schoot na een knappe pass van Cain Seedorf vanaf de rand van de zestien net naast. Maar in de 63e minuut was het wel raak aan Haagse zijde. Boy Kemper ging goed mee op snelheid op links en gaf de bal op maat voor op de meegekomen Sem Steijn die met een sliding doelman Unnerstall voor de tweede maal kansloos liet. Vlak voor tijd kreeg de jonge Haagse ploeg nog een kans op de zege, maar een kopbal van de meegekomen Tyrese Asante werd ternauwernood gestopt door de Twentse doelman.