ADO Den Haag legt talentvolle Tyrese Asante voor twee jaar vast

|

ADO Den Haag heeft met Tyrese Asante (foto) een talentvolle speler in huis gehaald. De 19-jarige van Quick afkomstige verdediger maakte vorige week zijn debuut tegen AZ en speelde ook zaterdag in de hoofdmacht mee tegen FC Twente.

Asante tekende in het Cars Jeans Stadion een contract tot medio 2023 met een optie voor nog een jaar. Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft de uit Den Haag afkomstige Asante al ervaring opgedaan in zowel de jeugdopleiding van Feyenoord als die van Sparta Rotterdam. Na zijn terugkeer bij Quick, de club waar de verdediger zijn voetbalcarrière begon, speelde hij zich in de kijker bij ADO Den Haag. Komend seizoen zal Asante aansluiten bij het Onder 21-team van de Haagse club.

,,Ik ben een sterke verdediger die veel snelheid heeft en kan heersen in de lucht”, zo beschrijft Asante zichzelf op de ADO-site. ,,Ik kan zowel links als rechts in het centrum van de verdediging spelen en ben ook als rechtsback inzetbaar. Ook probeer ik een leider in het veld te zijn. Als Haagse jongen ben ik daarnaast erg trots dat ik nu het geel-groene shirt van ADO Den Haag mag dragen”, aldus Asante.

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s: ADO Den Haag)

Lees verder