Weinig steun voor Hart voor Den Haag/Groep de Mos bij spoeddebat

Op verzoek van Hart voor Den Haag/Groep de Mos vond er woensdagmiddag een spoeddebat plaats over de penibele situatie bij ADO Den Haag en om steun te genereren, onder meer in de vorm van het verlagen van de huurtarieven.

Op dit verzoek van Hart van Den Haag/Groep de Mos gingen de handen niet op elkaar. Alleen de PVV steunt het voorstel om ADO Den Haag op deze manier verder te helpen. De andere partijen willen dat er eerst een koper zich meldt met een concreet plan. Daarna valt er te praten over huurverlaging.

Faillissement

Maar Richard de Mos (foto) liet nogmaals weten, dat die potentiële kopers juist zijn afgehaakt vanwege die hoge huurlasten. De club is naar verluidt jaarlijks 2,5 miljoen euro kwijt aan huisvestingskosten, waarvan één miljoen aan huurlasten. De Mos liet weten, dat als er niet tijdig een oplossing komt een faillissement boven het hoofd van de club hangt. De Mos liet weten, dat het zou gaan om een verlaging va de huurlasten van 75%.

Link

De Mos kreeg, behalve de PVV, de andere partijen niet mee. Peter Bos van de Haagse Stadspartij legde nog een link in de discussie tussen Richard de Mos en één van de overnamekandidaten, Jeroen Lentze, die ook donateur is van Code Oranje, de partij waarvoor De Mos landelijk actief is. De Mos was duidelijk niet gecharmeerd van die opmerking en liet weten alleen te strijden voor ADO Den Haag.

Wethouder sport Hilbert Bredemeijer (CDA) had eerder laten weten, dat huurverlaging niet mogelijk is, omdat dan sprake zou zijn van staatssteun. De Mos wees echter naar clubs als NEC en Roda JC, die wel een verlaging van de huur van hun stadion kregen. Bredemeijer wil er alleen over praten als er een koper is gevonden en een compleet plan op tafel ligt. Overigens liet het College wel weten veel waarde aan ADO Den Haag als betaald voetbalclub te hechten en dat blijkt ook uit het toegezegde overbruggingskrediet van 500.000 euro. De andere partijen vinden dat de gemeente nu niet bij de onderhandelingen betrokken moet worden. Dus eerst moet er een koper voor de club zijn. Er wordt wel met ADO Den Haag op korte termijn verder gesproken over de financiële situatie, maar dat die gesprekken achter gesloten deuren zullen plaatsvinden.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder