UVS weigert ADO Den Haag te betalen en stapt weer naar rechter

United Vansen Sports (UVS) heeft nog steeds niet, ondanks tot tweemaal toe een uitspraak van de rechter, ADO Den Haag de twee miljoen euro betaald waar de club recht op heeft. Sterker, de Chinese eigenaar tekent beroep aan tegen de uitspraak van de rechter, meldt Omroep West. Deze zaak dient op 28 september bij het gerechtshof in Den Haag.

De directie van ADO Den Haag kreeg dit donderdag, drie weken na de uitspraak van de rechter, te horen. UVS is het namelijk niet eens met het vonnis. Of het tot een zitting komt van het Gerechtshof is nog maar de vraag, want de Chinese eigenaar hoopt dat op dat moment de club reeds in andere handen is.

Oplossing

Bij de eerste zitting kwam UVS niet opdagen. De rechter stelde toen ADO Den Haag in het gelijk. Bij een tweede zitting, op verzoek van UVS, werd de Haagse club wederom in het gelijk gesteld en daar is UVS het dus niet mee eens. De Chinese eigenaar verwacht echter dat er een oplossing wordt gevonden. De advocaat van UVS meldt aan Omroep West dat de gang naar het gerechtshof uit voorzorg wordt gemaakt, mocht er geen overnamepartij gevonden worden. ,,We moeten dan wel onze rechten veilig stellen”, aldus advocaat Rosielle van UVS.

Verlenging

Advocaat en curator Jeroen Reiziger, in mei door de rechtbank aangesteld, had tot 1 augustus de tijd, maar een verkoop voor die tijd zit er waarschijnlijk niet in. Honderdvijftig partijen hebben nog een vordering uitstaan bij ADO Den Haag, waarmee Reiziger een akkoord moet bereiken. Reiziger heeft inmiddels een verlenging van die periode aangevraagd en daarover zal de rechtbank op korte termijn een uitspraak doen. Al is de verwachting, dat die verlenging er wel zal komen.

En ondertussen met trainer Ruud Brood zijn ploeg klaarstomen voor de competitiestart!

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder